Stojković: Nije mi bitno kako Brazil igra, već kako Srbija igra 1foto Peđa Milosavljević /Starsport

Sutra uveče od 20 časova po srednje-evropskom vremenu Srbija započinje učešće na Svetskom prvenstvu u fudbalu, a prvi protivnik je Brazil.

Selektor Dragan Stojković se obratio medijima na konferenciji za štampu uoči meča protiv „Selesaa“.

„Neću vam reći u kojoj postavi ćemo započeti meč. Što se tiče sastava Brazila, znamo ko će igrati. Dobro smo radili ovih dana i dobro smo se adaptirali na klimu i život u Kataru. Mogu da kažem da je pod znakom pitanja Kostić. On je veliki znak pitanja jer vuče povredu od utakmice sa Juventusom s obzirom da oni igraju samo po levoj strani, pa zato oseća umor u mišiću“.

Što se tiče Brazila, Stojković nije apostrofirao nijednog igrača.

„Nikada ne markiramo posebno nekog igrača, bilo da se radi o Vinisijusu, Rafinji, Nejmaru ili nekom četvtom. Svi brazilski igrači su sjani, ali mi nije bitno kako Brazil igra, već kako Srbija igra. Moramo da budemo koncentrisani, pametni, da ne trčimo da svakog markirarmo. Biće teško, ali moguće je zaustaviti Brazil“.

Neki mediji su preneli da su Brazilci špijunirali trening Srbije uz pomoć drona:

„Ne verujem da su nas špijunirali dronom, sumnjam da je to tačno, ko smo mi da nas tako špijuniraju, oni su svetska velesila. A i da su ga slali ne znam šta bi videli, ništa posebno“.

Pre četiri godine Srbija je izgubila od Brazila 2:0, ali taj meč je prošlost za popularnog Piksija.

„Razlika je u odnosu na Rusiju je u tome što sada igramo prvi meč, a tada smo igrali poslednji. Velika je razlika. Igrači imaju više iskustva i samopouzdanja. Sada je novi izazov sa više samopouzdanja“.

Medije je interesovalo da li će igrati Aleksandar Mitrović.

„Radi sa ekipom i ne boli ga ništa, ne oseća bol. To je dobra vest“, rekao je Stojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari