"Trebalo je da pobedimo Kamerun sa 5:2, ali verujem da ćemo proći dalje": Dušan Tadić traži pozitivu pre "biti ili ne biti" protiv Švajcarske 1EPA-EFE/Rolex dela Pena

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije vidi svoj tim na Svetskom prvenstvu i posle zadnjeg kola grupne faze.

Dan posle meča sa Kamerunom (3:3) još se više priča o samoubistvu Orlova protiv Lavova nego o ključnom meču za osminu finala, 2. decembra sa Švajcarskom.

„Mislim da je bitno kako smo igrali. Tako da, bilo je dobrih i loših momenata. Slično smo imali protiv Irske tamo (1:1), odigrali dosta dobro, promašili šanse, pa nam je posle toga za Lisabon bila potrebna samo pobeda. Realno, trebalo je da dobijemo Kamerun, da slavimo sa 5:2, 4:2, ali… Sada nam je potrebno da ekipa bude pozitivna, jer nikada bolja atmosfera među igračima nije bila. Igraćemo utakmicu za prolaz i daćemo sve od sebe, verujemo da ćemo proći dalje“, rezonuje Dušan Tadić.

Vođa srpskog tima nudi objašnjenje katastrofalnih poteza i grešaka posle 3:1 za naš tim, u kome je trebalo da se čupa stvar nakon poraza od Brazila (0:2).

„Protivnik je promenio sistem igre, zaigrao 4-2-2, ostajao sa četvoricom igrača u napadu. Mi smo u tim situacijama mogli i morali da postignemo četvrti-peti gol. Moramo da se bolje organizujemo kada napadamo, kako stojimo, da kontrolišemo njihove igrače, da komunikacija između nas bude bolja, da ne dolazimo više u takvu situaciju.

Sigurno da nije najprijatnije kada se ispusti 3:1, jer svaku utakmicu, svaki trening želiš da dobiješ. Ali, bilo je dosta dobrih stvari, stvarili smo kolosalne šanse, mogli da postignemo mnogo više golova. Onakvi primljeni pogoci ne smeju više da nam se dešavaju i tu mislim na ceo tim, od napada do odbrane. Imamo sve u svojim rukama, otrebna nam je pobeda i zadovoljni smo zbog toga“.

Nakon svoje utakmice kapiten Ajaksa je sa ostatkom naše ekspedicije u Kataru pomno pratio dešavanja u duelu Brazila i Švajcarske (1:0), navijajući za trijumf Južnoamerikanaca.

„Gledao sam utakmicu, a naš hotel je bukvalno pored stadiona, pa se huk čuje koji sekund ranije. Čuo sam kada je pao prvi gol, nadao sam se da ga nije dala Švajcarska, pa onda razočaranje što je poništen… A, posle toga velika radost, jer sve zavisi od nas, radovali smo se svi“.

Tadić je na konferenciji za medije pitan i za razne glasine koje stižu iz Srbije, o navodnim sukobima u timu, što Tadić mirnim glasom demantuje.

„Dosta godina sam u reprezentaciji, nikada nije bila ovako dobra, zdrava atmosfera. Čast mi je što sam deo ovog tima, samo da ovako nastavimo“.

Sledi duel sa Sajdžijama u kom izabranici Dragana Stojkovića nemaju prava na rezultatski kiks, ako hoće u Top 16.

„Svaka utakmica, pogotovo ona koja odlučuje o prolazu dalje, nosi veliki pritisak. Navikli smo na to i mi i oni, pitanje je samo ko će bolje da ga iznese, ali isto tako i ko će bolje da igra fudbal. Naše samopouzdanje za ovih godinu i po, otkako je selektor Stojković tu, toliko je da smo uvek igrali dobar fudbal, čak i na utakmicama koje nismo pobeđivali.

Mogu da obećam da ćemo dati 100 odsto mogućnosti, jer ova ekipa to može, uvek ide do maksimuma. Davali smo sve od sebe i kada nismo dolazili do pobeda. A, nadam se da smo sreću zaslužili, da će nam se vratiti neke stvari. Sve je u našim rukama, da odigramo kako znamo i da donesemo pobedu Srbiji.

Osvrnuo se kapiten reprezentacije Srbije i na Švajcarsku i izneo samo komplimente na račun na preostalog rivala u G grupi.

„Koliko sam video i poznajem ih, dosta su dobro organizovani, jako dobri trkački, disciplinovana ekipa. Imaju i individualni kvalitet, ali su pre svega tim. Dosta se dobro brane, zna se u svakom momentu šta rade“, zaključio je Tadić.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari