Uprkos blamaži u Kataru, Nemačka ostavila selektora Flika 1EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

Ništa od očekivane smene šefa stručnog štaba rano eliminisane reprezentacije.

Mada su u Nemačkoj mnogi zagovarali davanje otkaza Hansu Fliku do toga nije došlo, šta više na njegovom sastanku sa predsednikom nacionalnog Saveza , Berndom Nojendorfom, i šefom Bundeslige, Hans-Joakimom Vackeom odlučeno je da isti čovek nastavi da vodi Pancere i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

„Svi smo ubeđeni da Evropsko prvenstvo u našoj zemlji predstavlja dobru priliku da fudbal u Nemačkoj. Naš cilj je da ovaj turnir bude sportski uspeh. Imamo puno poverenje u Hansija Flika da će on biti gospodar ovog izazova zajedno sa svojim timom“, prokomentarisao je ključni čelnik domaće fudbalske organizacije.

Boljem sutra nada se i selektor, iako je nekedašnji kontinentalni i svetski šampion zaređao sa ranim eliminacijama sa velikih takmičenja.

„Stručni tim i ja smo optimisti što se tiče Evropskog prvenstva u našoj zemlji. Kao tim možemo mnogo više nego što smo pokazali u Kataru. Propustili smo veliku priliku. Naučićemo lekciju iz svega. Imam veru u zajednički put sa Berndom Nojendorfom i Akijem Vackeom. Želimo da cela Nemačka stane iza nacionalnog tima na šampionatu 2024. godine“, zaključio je Flik.

Šest dana nakon što su MIler i društvo završili kao treći u E grupi Mundijala u Kataru, posle poraza od Japana (1:2), remija sa Španijom (1:1) i pobede nad Kostarikom (4:2).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari