(VIDEO) Krenuo po loptu, pa nokautirao rivala: Kako je golmanu Velsa dosuđen prvi crveni karton na Mundijalu 2022? 1EPA-EFE/Rungroj Yongrit

Težak faul u 85. minutu i isključenje prvog čuvara mreže Ostrvljana „pokrenuli“ pobedu Irana.

Pre toga je meč proticao bez golova, da bi posle iznuđenog izlaska sa terena Vejna Henesija azijski tim uspeo dva puta da savlada njegovu odmenu Džoela Varda u drugom kolu B grupe Svetskog prvenstva.

I to zbog preoštrog starta „jedinice“ Notingem Foresta. On je istrčao daleko od svog gola, u nameri da prekine opasan napada rivala, ali je visoko podignutom nogom umesto lopte „razvalio“ lice Mehdija Taremija.

Glavni arbitar Mario Eskobar pokazao mu je samo žuti karton (?!), da bi tek na intervenciju VAR sobe i odgledanog snimka, dok se nesrećni Iranac previjao od bolova, izvadio iz džepa karton crvene boje.

Velški golman je karijeri izgradio među stativama Vulverhemptona, Kristal Palasa i Barnlija, pre nego što je potpisao za sadašnji klub.

Kako mu sleduje najmanje utakmica suspenzije, a njegova reprezentacija ima samo jedan bod iz dva meča, nije isključeno da je za njega Mundijal već završen.

Inače, Henesi je tek treći golman koji je „pocrveneo“ na Svetskom prvenstvu, posle Itumelenga Kunea u sudaru Južne Afirke i Urugvaja 2010. godine, te Đanluke Paljuke u duelu Italije i Norveške 1994.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari