(VIDEO) Zvezda ne mora da brine o Teodosiću, Evroliga suspendovala bivšeg kapitena Srbije 1EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Košarkaš Virtusa dobio dva meča zabrane igranja u elitnom takmičenju.

Razlog je incident sa meča italijanskog kluba i turskog Efesa, kada se Miloš Teodosić, protestujući zbog odluke sudije, uneo u lice Damiru Javoru, a ovaj mu svirao tehničku grešku.

Očigledan bes vrsnog plejmejkera rastao je sa svakim faulom koji mu je sviran, od čega su neki zaista bili diskutabilni, a vrhunac je bio sankcionisani duel sa Amatom Mbajem.

Teodosić se žalio, a kap koja je prelila čašu jeste pomenuta tehnička greška, jer je Teodosić pričao sa španskim arbitrom Emiliom Peresom, dok je Javor želeo da se konsultuje sa kolegom.

Teodosić je u tim trenucima toliko bio van sebe i bez kontrole da je hteo i fizički da se obračuna sa arbitrom, u čemu su ga sprečili njegovi saigrači.

Očekivana reakcija Evrolige bilo je privremeno udaljavanje ratobornog Tea sa terena, s tim što Virtus ima pravo žalbe na izrečenu sankciju.

U međuvremenu bi ista trebalo da olakša posao Crvenoj zvezdi u duelu sa rivalom iz Bolonje, 2. decembra u nastavku Evrolige.

Teodosić ove sezone prosečno beleži 8,6 poena u 4,3 asistencije i 1,6 skokova po meču u EL, u kojoj i njegov tim i Crvena zvezda imaju po četiri pobede i šest poraza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari