"Zašto Mitar nije zamenjen?!": Dragiša Binić tvrdi da Hrvatska ne bi pravila gluposti kao Srbija 1EPA-EFE/Tolga Bozoglu

Nekada poznatom fudbaleru Crvene zvezde nije jasno kako je Srbija „uspela“ da izgubi praktično dobijenu utakomicu sa Kamerunom (3:3).

Aleksandar Mitrović je rovit došao na Svetsko prvenstvo, a kako je posle poraza od Brazila (0:2) selektor Dragan Stojković između redova priznao da je pogrešio što je počeo utakmicu sa strelcem rekordnog broja golova u istoriji srpskog reprezentativnog fudbala mnogi su očekivali da će Piksi upariti sa nekim špicem i(li) izvesti zvezdu Fulama i Premijer lige, nakon što je pogotkom odveo Orlove na 3:1.

Odnosno promašio nekoliko sjajnih prilika posle toga, međutim Piksi je odlučio da ostavi na terenu istrošenog strelca nekih od najvažnijih pogodaka za Srbiju u novijoj istoriji. I ne uvede Dušana Vlahovića (u obraćanju medijima to je objasnio rovitošču napadača Juventusa) ili Luku Jovića (prinudne izmene defanzivaca su ga, kaže, sprečile u tome), ni kada je trebalo pobeći na sigurnijih 4:1 ni kada se moralo juriti novo vođstvo posle 3:3 u 65. minutu

„Rekao bih da su igrači bili sebični. Konkretno, mislim na Mitrovića. U redu, dao je gol, ali trebalo je da izađe. Piksi je morao da ga vadi čim je postalo jasno da nije potpuno spreman. Stvarno mi nije jasno čija je ideja bila da ostane u igri. Nama su trebala dva brza igrača, da iz kontre dotuku Kamerun. I što smo mi umesto toga napravili? Izašli na centar i pustili ih da nam zabiju dva gola. Neverovatno“, izjavio je začuđeni Dragiša Binić za Index.hr.

Sagovornik hrvatskog portala razočaran je remijem, jer Srbiji sada visi plasman u osminu finala. Nije otpisana, ali ni oslonjena samo na sebe i svoj učinak protiv Švajcarske, 2. decembra (20.00). I mora da navija za Brazil u večerašnjem duelu sa Sajdžijama.

„Ne bih rekao da smo uzeli bod, za mene je ovo poraz, jer kako drugačije to kad imaš 3:1, vratio si se u utakmicu, imaš šanse, a onda se raspadneš. Ovo je puno veći šok nego poraz od Brazila i nisam siguran kako će ekipa da reaguje protiv Švajcarske. Strašno nas je poljuljalo, bojim se poslednje utakmice u grupi.

Nemam pojma što se dogodilo. Ništa mi nije jasno. Kao da smo namerno hteli da ne pobedimo. Imamo 3:1, vratili smo se nakon njihovog gola, sve smo imali, oni nam ne bi dali gol do sutra… A onda mi s onakvom odbranom izađemo visoko umesto da mirno stanemo u blok i zatvorimo utakmicu.

Nije mi samo jasno čija je to bila ideja da se izađe tako visoko s igračima koji nisu fizički spremni, ko je to igračima rekao? Je li to bila odluka selektora ili igrača? Ne znam šta bih rekao, jer nijedan trener to ne bi naredio… „, nšta nije jasno osvajaču evropske i svetske titule sa Crvenom zvezdom.

Za razliku od Srbije aktuelni svetski viceprvak Hrvatska je posle 0:1 za Kanadu otišla na 4:1 i ostvarila prvu pobedu na Mundijalu.

„Videli smo juče kako je Hrvatska rešila problem zvani Kanada. Rano su primili gol, gubili su, baš kao i mi, samo su oni to do kraja odradili majstorski. Njihova odbrana nije pravila gluposti kao naša, stajali su tačno onako kako je trebalo. Hrvatska je ozbiljna reprezentacija, ovako nešto nije moglo da joj se dogodi. Ovo se događa samo nama“, rezigniran je Binić.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari