Finalni turnir ovogodišnje Svetske lige igraće se u poljskom gradu Katovice, a ne u Rimu, kako je ranije bilo odlučeno. Svetska odbojkaška federacija (FIVB) saopštila je da će se završnica najkomercijalnijeg odbojkaškog takmičenja od 11. do 15. jula održati u Poljskoj, jer je Italija zatražila da bude domaćin sledeće, a ne ove godine.

Finalni turnir ovogodišnje Svetske lige igraće se u poljskom gradu Katovice, a ne u Rimu, kako je ranije bilo odlučeno. Svetska odbojkaška federacija (FIVB) saopštila je da će se završnica najkomercijalnijeg odbojkaškog takmičenja od 11. do 15. jula održati u Poljskoj, jer je Italija zatražila da bude domaćin sledeće, a ne ove godine. Katovice će tako drugi put biti organizator finalnog turnira Svetske lige, pošto je dvorana Spodek u tom gradu bila poprište završnog turnira i pre šest godina.
Naravno, izmena domaćina finalnog turnira znači i da će u završnici sigurno igrati Poljska, a ne Italija. Poljska inače igra u Grupi D, sa Bugarskom, Argentinom i Kinom, pa će iz te grupe u finalnom delu učestvovati još jedna reprezentacija – ako Poljska bude prva, onda drugoplasirana, a ako Poljska ne bude prva – onda prvoplasirana. Pored novoimenovanog domaćina finalne runde SL i još jedne reprezentacije iz Grupe D, u Katovicama će nastupiti pobednici preostale tri grupe i jedna selekcija koja će dobiti specijalnu pozivnicu FIVB-a, a to će biti jedna od drugoplasiranih reprezentacija. Selekcija Srbije ove godine će igrati u Grupi C, a rivali će joj biti Rusija, Kuba i Egipat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari