Švajcarac Andreas Kitel trijumfovao je na drugom takmičenju tradicionalne novogodišnje turneje „Četiri skakaonice“, održanom u Garmišpartenkirhenu.
On je skokom od 125, 5 metara, vrednim 135,9 bodova, osvojio prvu poziciju nakon prve serije, a kako druga zbog izuzetno nepovoljnih meteoroloških okolnosti nije ni održana, Kitel je automatski proglašen za konačnog pobednika.
Ovakav rasplet doneo je drugu poziciju Fincu Matiju Hautamekiju, dok je treći bio Japanac Noriaki Kasai, koji je zabeležio najduži skok dana – 128 metara – ali mu je zbog dobro poznatog lošijeg stila titula vicešampiona Garmiša izmakla za svega jednu desetinku boda.
Šesnaestogodišnji Austrijanac Gregor Šlirencauer, koji je na prvom takmičenju, održanom u nemačkom centru Obersdorfu ostvario spektakularnu pobedu, završio je kao četvrti, sa skokom od 123 metra.
Nakon polovine novogodišnjeg spektakla, prvo mesto u generalnom plasmanu zauzima pomenuti Šlirencauer sa ukupno 425,4 boda, ali je posle takmičenja u Garmišu njegovo vođstvo ugroženo, s obzirom na to da Kitel sada ima samo tri boda manje od novog austrijskog skijaškog čuda. Norvežanin Anders Jakobsen je treći sa 407,8 bodova, dok četvrta pozicija pripada Fincu Artu Lapiju.
Naredni obračun na novogodišnjoj turneji zakazan je za četvrtak, 4. januar, u austrijskom Insbruku.