Ko ne voli Tea, ne voli košarku 1Foto: EPA-EFE/MIKE NELSON

Američki komentatori poznati su po duhovitosti i iskrenim komentarima tokom prenosa utakmica. Već posle dve odigrane u predsezoni Miloša Teodosića, oduševljeni viđenim, skovali su par zanimljivih rečenica koje najbolje ilustruju nivo talenta koji poseduje srpski plej, čak i za NBA prilike.

Popularni Teo je u pobedi LA Klipersa nad Torontom imao pet asistencija, tri poena i dva skoka (98:84), ali načini na koje je proigravao, pre svih centra Diandrea Džordana, odnosno Patrika Beverlija, bivšeg saigrača u Olimpijakosu, rasplamsali su maštu američkih komentatora.

– Ne znam da li da plačem od sreće što je došao ili da plačem od tuge što nije ranije došao – jedan je od komentara nakon proigravanja Teodosića, jednom rukom ispod kuka preko celog terena.

Teo je nagovestio da u ruki sezoni sigurno neće „štedeti“ Džordana, koji pri maksimalnom odrazu može i zvezde sa neba da skine. Tako je u dva navrata srpski as umesto sigurne egzekucije pronašao u vazduhu gorostasnog centra, koji je oduševljen pasovima pošteno izmaltretirao obruč. U igri je proveo 23 minuta, što bi i trebalo da bude njegova prosečna minutaža tokom sezone, napravio je tri lične greške, čime je pokazao da ume da iskontroliše daleko snažniju i intenzivniju kontakt igru, u poređenju sa Evroligom.

– Ko ne voli Teo, ne voli košarku – bio je komentar američkog reportera, potpuno egzaltiranog viđenim od strane Teodosića.

Inače, najefikasniji u pobedničkom timu bio je Blejk Grifin sa 17 poena, Diandre Džordan je ubacio 17, Vili Rid 12, Danilo Galinari 11… Toronto je predvodio Demar Derozan sa 15, Fred Vanvlit je ubacio 13 poena, a Jonas Valančiunas 11.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari