Kokeza kod Čeferina 1

U sedištu Evropske fudbalske federacije traju pripreme za sednicu Izvršnog komiteta UEFA 9. februara i njen Kongres, zakazan za 5. april.

Predsednik Aleksandar Čeferin je sa saradnicima Teodorom Teodorisom, Františekom Laurinecom, Zoranom Lakovićem, Đorđom Marketijem, Kevinom Lamurom i Markom Eselinkom organizovao susret sa čelnicima i generalnim sekretarima nacionalnih Saveza, kojem su prisustvovali i prvi čovek srpskog fudbala Slaviša Kokeza i najvažniji operativac FSS Jovan Šurbatović.

Njih dvojica su sa kolegama i najvišim zvaničnicima UEFA pročešljali važne teme kao što su: novi model upravljanja i organizacije UEFA (predviđa novi sistem izbora potpredsednika sa zaduženjima po resorima i članova IK, vremenska ograničenja trajanja mandata, nadzor rada svih organa UEFA…); smanjivanje troškova i povećanje kvaliteta avionskog prevoza i smeštaja, koji podrazumeva pregovaranje UEFA u ime svojih članica; uvođenje Svetskog prvenstva sa 48 reprezentacija umesto dosadašnja 32 učesnika; pokretanje UEFA Lige nacija i njene prohodnosti na šampionate Evrope u budućnosti; modifikovan koncept klupskih takmičenja pod okriljem UEFA, s većim učešćem predstavnika manje razvijenih liga i zemalja…

Paralelno s ovim obavezama, tandem FSS je, uz posredstvo dugogodišnjeg generalnog sekretara FSS u predsedničkim erama Zvezdana Terzića i Tomislava  Karadžića, Zorana Lakovića, organizovao više bilateralnih susreta s kolegama iz drugih nacionalnih Saveza. 

 “Orlići” za male pare

Ako ima platežno moćnih, u to vreme slobodnih i za mečeve reprezentacije zainteresovanih ljubitelja fudbala u Srbiji trebalo bi da znaju da će karte za Evropsko prvenstvo mladih selekcija u Poljskoj (16/30. jun), biti puštene u prodaju 21. februara. O čemu se mogu obavestiti preko sajta UEFA, a ono što se već sada zna je da će najskuplje (prve kategorije, za finale) koštati 40 zlota ili oko 9.3 evra. “Orlići” mečeve u grupi igraju u Bogošći, sa Španijom, Portugalom i Makedonijom. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari