KOLAKOVIĆ: Odbojkaška reprezentacija Italije savladala je sa 3:2 (15:25, 18:25, 25:20, 25:23 i 15:12) reprezentaciju Srbije u drugoj prijateljskoj utakmici, odigranoj u petak u mestu Salsomađore.
Azuri su do pobede stigli nakon 109 minuta igre, a nije ih omelo ni startno vođstvo naših odbojkaša od 2:0 u setovima.

KOLAKOVIĆ: Odbojkaška reprezentacija Italije savladala je sa 3:2 (15:25, 18:25, 25:20, 25:23 i 15:12) reprezentaciju Srbije u drugoj prijateljskoj utakmici, odigranoj u petak u mestu Salsomađore.
Azuri su do pobede stigli nakon 109 minuta igre, a nije ih omelo ni startno vođstvo naših odbojkaša od 2:0 u setovima. U prvom prijateljskom meču selekcija Italije i Srbije, odigranom minule srede u Parmi, pobedu su takođe slavili domaći odbojkaši. Po završetku meča, selektor odbojkaša Srbije Igor Kolaković je i pored novog poraza pohvalio igru svojih izabranika.
– Igrali smo jako dobro, posebno na bloku i servisu. Mislim da smo opravdali očekivanja i odgirali borbeno, muški. Italijani su ulaskom Černića dobili na sigurnosti i preokrenuli rezultat. U svakom slučaju iskustvo je bilo na strani domaćina i ako se pogledaju godine starosti i broj odigranih sezona. Momci zaslužuju sve čestitke, jer su igrali srcem i dali sve od sebe. Šteta je što prikazanu borbenost i kvalitet nismo pretočili bar u jedan trijumf, ali ne treba zaboraviti da je Italija igrala na svom terenu, u sjajnom ambijentu, pred punim tribinama. Radna turneja u Italiji se može oceniti kao uspešna, jer smo odradili zacrtano – konstatovao je Kolaković.
Pozitivan utisak o igri drastično podmlađene selekcije Srbije narušila je povreda Andrije Gerića. Nakon turneje u Italiji, našoj selekciji sada predstoji učešće u Svetskoj ligi, koja će za naše odbojkaše početi utakmicama sa reprezentacijom Rusije.
– Jedino povreda Gerića baca senku na turneju. Sve ostalo je bilo odlično. Imali smo odlične uslove za rad, što smo maksimalno iskoristili. Sigurno je da igrači osećaju umor, ali to ćemo brzo morati da zaboravimo da nastavimo sa pripremama za mečeve protiv Rusije, koja će, za razliku od Italije, biti u kompletnom sastavu – istakao je Igor Kolaković.
Odbojkaši Srbije su se juče vratili sa turnje po Italije, a prve mečeve Svetske lige 2007. odigraće od 25. do 27. maja u Moskvi, protiv selekcije Rusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari