Nakon burnog vikenda, velikih preokreta i triler završnica koje su obeležile protekli vikend, sedmo kolo domaće Sinalko lige odigrano u sredu nije donelo mnogo uzbuđenja. U utakmici koja je okarakterisana kao derbi kola, Hemofarm je u Milenijumu savladao Vojvodinu (88:80). „Farmaceuti“ su se ovom pobedom oporavili od šokantnog poraza koji su doživeli u subotu od Partizana.

Nakon burnog vikenda, velikih preokreta i triler završnica koje su obeležile protekli vikend, sedmo kolo domaće Sinalko lige odigrano u sredu nije donelo mnogo uzbuđenja. U utakmici koja je okarakterisana kao derbi kola, Hemofarm je u Milenijumu savladao Vojvodinu (88:80). „Farmaceuti“ su se ovom pobedom oporavili od šokantnog poraza koji su doživeli u subotu od Partizana. Aktuelni šampion nije imao veće probleme na gostovanju protiv Mašinca (69:97). Crno-beli su protutnjali „Kutijom šibica“, iako je trener domaćih Radenko Vagarić prvo poluvreme ocenio kao najboljih dvadeset minuta svog tima od početka Super lige.
Zvezda je u Pioniru lako savladala Slogu u drugom duelu beogradskih i kraljevačkih klubova (91:77). Izabranici Stevana Karadžića su od starta nametnuli svoj ritam protiv starijeg kraljevačkog prvoligaša u meču koji je sa tribina posmatrao i centar Orlanda i naše reprezentacije Darko Miličić. FMP je u Železniku pobedio Mega Ishranu (94:89), u najneizvesnijoj utakmici ovog kola. Igrači dva tima, od kojih bi lako mogla da se sastavi izuzetno jaka reprezentacija do dvadeset godina starosti, imali su dodatni motiv za dokazivanje s obzirom da je utakmici prisustvovao i trener Los Anđeles Klipersa, Majk Danlivi.

Rezultati 7. kola

Hemofarm – Vojvodina 88:80, Mašinac – Partizan 69:97, Crvena zvezda – Sloga 91:77, FMP – Mega Ishrana 94:89. Tabela: Hemofarm 6-1, Partizan 6-1, FMP 6-1, Crvena zvezda 4-2, Vojvodina 2-5,Mega Ishrana 2-5, Sloga 1-6, Mašinac 1-6. Parovi 8.kola (12. maja): Mega Ishrana – Partizan, Mašinac – Vojvodina, Hemofarm – Sloga, Crvena zvezda – FMP.

Ovim kolom je zaokružena prva polovina regularnog dela takmičenja nakon čega su se po očekivanju izdvojili Partizan, Hemofarm, FMP i Crvena zvezda. Velika četvorka koja nas je ove sezone (na najbolji način) predstavljala na evropskoj sceni i u Jadranskoj ligi, je pokazala je dominaciju nad „manjim“ klubovima a u nastavku prvenstva će se boriti za što bolji plasman pred polufinale. Ostali klubovi (Vojvodina, Mega Ishrana, Sloga i Mašinac) će pokušati da pomrse račune favoritima do kraja sezone u takmičenju u kome igraju bez opterećenja i pritisaka i nemaju šta da izgube.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari