Kongres softbola u Beogradu 1Foto: FoNet/Ministarstvo omladine i sporta

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se danas u sa delegacijama Svetske i Evropske softbol federacije, koje borave u Beogradu povodom odražavanja Evropskog kongresa.

Udovičić je izrazio zadovoljstvo zbog prilike da ugosti najviše zvaničnike softbol i bejzbol federacije na kongresu koji se održava u Beogradu, što je, kako je ukazao, inicijativa u razvijanju međunarodnih odnosa u oblasti sporta i podrška sportovima koji nemaju dugu tradiciju u Srbiji. Softbol je jedan od manje poznatih sportova, a razlog tome je i njegova kratka istorija u našoj zemlji. U Srbiji postoji od 2005. kada su osnovani Softbol savez Srbije i Softbol savez Beograda, navodi se u saopštenju.

Predsednik Svetske softbol federacije Dejl Mekmen izrazio je veliko zadovoljstvo što boravi u Srbiji i pohvalio organizaciju Evropskog kongresa u Beogradu. On je naglasio da je softbol u Riju 2016. godine vraćen u olimpijske discipline.

Udovičić je podsetio da je prošla godina bila rekordna po broju medalja, ali da mu je takođe drago što je softbol reprezentacija Srbije prvi put u istoriji učestvovala na Svetskom prvenstvu u Kanadi. To je pokazatelj da itekako imamo razloga da verujemo da će u narednom periodu naši sportisti izboriti učešće na Evropskom i Svetskom prvenstvu, zaključio je Udovičić.

Prijemu u Palati Srbija prisustvovali su i izvršni direktor Svetske softbol federacije Ron Radigonda, pomoćnik direktora Svetske softbol federacije Laura Gutro, potpredsednik Evropske softbol federacije Gabrijel Vage kao i predsednik Softbol saveza Srbije Slobodan Đurić, saopštilo je Ministarstvo omladine i sporta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari