Konte: Ako me slažete, nemate sreće sa mnom 1(Xinhua/Alberto Lingria)

Antonio Konte važi za radoholičara i stručnjaka koji je u stanju da u kratkom periodu omogući uspehe svojih ekipa u domaćim prvenstvima. Profilne uspehe ostvarivao je u Juventusu, Čelsiju i Interu, a nešto slično želi da učini i sa Totenhemom.

U velikoj konkurenciji, od preuzimanja Totenhema prošle sezone, Konte polako gradi tim prema svojim afinitetima, uspevajući da zadrži lidere ekipe Harija Kejna i Sona.

Shodno potezima povučenih ovoga leta na tržištu, Konte smatra da „pevci“ ne bi trebalo da ciljaju samo trofeje u domaćim kupovima, već i pehar u Premijer ligi.

„Zašto da ne i Premijer ligu i Ligu šampiona? Moj cilj i ciljevi kluba su da napredujemo. Ovo je proces koji smo počeli pre sedam meseci. Ako osvojite mesto u Ligi šampiona ne znači da ste ostvarili svoj cilj. Iskustvo mi kaže da idemo u pravom smeru. Istovremeno znam da je klubu potreban naredni korak da bi se takmičio sa najboljim timovima Evrope. Otuda ne smemo biti prepotentni i arogantni. Moramo da radimo, radimo i radimo da napredujemo na terenu i van njega da bismo postali vrhunski klub“, objasnio je Konte sovja razmišljanja.

Temperamenti stručnjak sa juga Italije, rođen i odrastao u Lećeu, nigde nije uspevao da se zadrži više od dve sezone, osim u Juventusu. Više je nego direktan u razgovorima sa čelnicima klubova i pridržava se dogovorenog, po cenu otkaza.

„Uvek volim iskrenost. Ako mi kažete jednu stvar treba to da poštujete. Ne volim ljude koji su mi rekli jednu stvar, a onda tokom sezone ili dve to promene. Ako me slažete, nemate sreće sa mnom. Mrzim laganje i lažljivce“, jsan je trofejni stručnjak.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari