Remijem sa Italijom (11:11) u zadnjem kolu, naši najbolji vaterpolisti potvrdili su osvajanje pobedničkog pehara na turniru u Oklendu, završili pripreme na Novom Zelandu i danas se sele u Australiju, gde u subotu počinje Svetsko prvenstvo, na kojem plavi brane zlato.
– Ekipa se aklimatizovala, navikla na nove uslove i klimu, adaptirala na vremensku razliku.

Remijem sa Italijom (11:11) u zadnjem kolu, naši najbolji vaterpolisti potvrdili su osvajanje pobedničkog pehara na turniru u Oklendu, završili pripreme na Novom Zelandu i danas se sele u Australiju, gde u subotu počinje Svetsko prvenstvo, na kojem plavi brane zlato.
– Ekipa se aklimatizovala, navikla na nove uslove i klimu, adaptirala na vremensku razliku. Odradili smo veliki broj jakih i kvalitetnih treninga, odigrali šest mečeva i osvojili turnir. Prvo mesto je lep uspeh, pre svega zbog naših ljudi u ovoj zemlji koju su nas zdušno bodrili, ali nama je u ovom trenutku najvažnija igra. Videli smo gde smo, šta je dobro, a na čemu još treba raditi – smatra korisnim boravak na Novom Zelandu, naš selektor Dejan Udovičić.
Kormilar plavih kaže da je ubitačan tempo priprema, koji je podrazumevao zahtevan rad u teretani čak i na dan utakmica, proizveo „razumljivu nervozu u bazenu“, ali se istovremeno nada da će njegovi igrači uskoro namestiti svoje, godinama, najjače oružje – odbranu.
– U Australiji nećemo smeti da dozvolimo protivnicima da se rezultatski odlepe, pa da onda jurimo njegovu prednost. Moramo što pre da poboljšamo igru pred našim golom. Poznato je da smo najuspešniji kada primimo mali broj golova.
Do premijernog duela sa Nemačkom 20. marta, Ikodinović i društvo odradiće pet treninga i odigrati dva kontrolna susreta sa Rusijom.
– Hoćemo da osetimo atmosferu. Znamo da će nas na šampionatu pratiti veliki broj Srba iz Australije, koji će, verujem, praviti dobar štimung na tribinama. Iako će nam biti od velike pomoći, bitno je da u svaki meč uđemo hladnih glava. Idemo korak, po korak, pa dokle stignemo. Ovi momci su osvojili toliko medalja,da im ne pada na pamet da budu epizodisti.
Mladi šef stručnog štaba, poslednje dve godine, neprikosnovene vaterpolo reprezentacije ne krije da sa svojom ekipom planira odbranu montrealskog zlata, ali upozorava na jaku konkurenciju i druge moguće prepreke na putu do trona.
– Imamo svoje, dobro poznate, ciljeve i obaveze kao aktuelni evropski i svetski šampion, ali smo svesni da ih moramo postepeno ostvarivati. I druge selekcije dolaze sa dobrim timovima i velikim ambicijama. Mnogi bi da nas skinu sa trona, zbog čega moramo sve vreme igrati punom snagom i s maksimalnom koncentracijom – odbija priču o već viđenom šampionskom slavlju 1. aprila, Udovičić, koji će tek danas ili sutra postojeći spisak od 16 imena skratiti na 13 dozvoljenih učesnika SP.
– Mislim da je sve poznato, ali red je da prvo momcima saopštim odluku. U svakog od njih imam ogromno poverenje, zadovoljan sam i onima koji će se vratiti kući, ali ne mogu svi da igraju – zaključuje selektor plavih, koji su u 12 pripremnih utakmica ostvarili devet pobeda, jedan remi i dva poraza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari