Poznata su imena vaterpolista koji će u naredne dve nedelje, na 12. svetskom prvenstvu u Melburnu, pokušati da zadrže primat koji naša zemlja ima u ovom sportu. Selektor trostrukog uzastopnog evropskog prvaka i branioca planetarnog zlata Dejan Udovičić skratio je spisak igrača za tri imena, pa od juče sa plavima nisu golman Gojko Pjetlović (Partizan Rajfajzen), njegov klupski kolega, mladi bek Nikola Rađen i iskusni centar Branko Peković (Dinamo Moskva).

Poznata su imena vaterpolista koji će u naredne dve nedelje, na 12. svetskom prvenstvu u Melburnu, pokušati da zadrže primat koji naša zemlja ima u ovom sportu. Selektor trostrukog uzastopnog evropskog prvaka i branioca planetarnog zlata Dejan Udovičić skratio je spisak igrača za tri imena, pa od juče sa plavima nisu golman Gojko Pjetlović (Partizan Rajfajzen), njegov klupski kolega, mladi bek Nikola Rađen i iskusni centar Branko Peković (Dinamo Moskva). I dok se za prvu dvojicu očekivalo da će završiti ispod crte, dotle neodlazak učesnika EP u Beogradu prošlog leta, odnosno prednost koju je u odnosu na njega dobio Miloš Korolija, dvadesetšestogodišnji debitant u A selekciji, predstavljaju iznenađenje.
– Već sam rekao da sam zadovoljan angažovanjem svih 16 igrača od početka priprema. Voleo bih da ih mogu sve povesti na takmičenje, ali ne mogu. Ovakve su odluke najteže za trenere. Nije mi bilo lako zahvaliti se Pekoviću, ali mislim da je Korolija u ovom trenutku u boljoj formi. Stojim iza svog izbora – objašnjava naš selektor, koji se prekobrojnima obratio nakon poslednjeg treninga pred odlazak s Novog Zelanda u susednu Australiju.
„sporni“ peković s razočarenjem je primio odluku o povratku kući:
– Nemojte mene ništa da pitate, obratite se selektoru.
Njegov naslednik na mestu sidraša bio je, naravno, drugačijeg raspoloženja.
– Daću sve od sebe da opravdam ukazano poverenje. Prezadovoljan sam time što ću, prvi put u karijeri, biti učesnik nekog velikog takmičenja sa A selekcijom. Čast mi je biti njen deo. Verujem da ću dati doprinos u ostvarivanju rezultata koji smo planirali u Melburnu – blistao je od sreće Korolija, koji je medalje do sada osvajao samo kao član juniorske i univerzitetske selekcije.
Pored njega, prvo mesto iz Montreala braniće: Denis Šefik (Etnikos, 166 utakmica), Andrija Prlainović (Partizan Rajfajzen 36, utakmica, 36 golova), Živko Gocić (Dinamo Moskva, 113-51), Vanja Udovičić (Posilipo, 139-109), Dejan Savić (Sintez, 392 -357), Danilo Ikodinović (Sintez, 284-280), Slobodan Nikić (Olimpijakos, 122-78), Filip Filipović (Partizan Rajfajzen, 61-57), Aleksandar Ćirić (Breša, 313-180), Aleksandar Šapić (Šturm, 337-823), Vladimir Vujasinović (314 -345), i Slobodan Soro (Sabadelj, 20 utakmica).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari