Košarkašice i košarkaši Bora dobili novi teren 1Foto: PROMO

Praznik lepote i sporta u Boru! Košarkašice ŽKK Bor su za vikend otvorile sezonu u meču s Crvenom zvezdom, a već u ponedeljak svečano su presekle vrpcu na novom terenu u Boru obnovljenom u akciji „Sto terena za jednu igru”.

One su bile i prve koje su se „upisale” na novim terenima!

Kentra Vošington, Nena Trajčevska, Jelena Jozić, Danijela Vučković, Kristina Stamenković, Tamara Golubović, Ivana Milićević, Sanela Suturović, Milica Sulejman, Tamara Bekan, Katarina Surdulović, Danica Glišić i Bojana Mikić zajedno sa šefom stručnog štaba Dejanom Aleksićem napravile su sjajnu atmosferu za sve sugrađane koji su došli da ih pozdrave i vide potpuno rekonstruisan teren.

U Ulici Đorđa Andrejevića Kuna sada je moguće igrati i mini-basket, što je novitet u ovom gradu, kao i u samoj akciji kompanije Mozzart. Veliko košarkaško igralište sada ima profesionalne konstrukcije, zglobne obručeve i kliritne table, dok se odmah pored nalaze i dva koša za pionirski uzrast po svim standardima FIBA takmičenja.

Upravo su najmlađe nade domaćeg tima pokazale svoje znanje u prvoj revijalnoj košarkaškoj utakmici odigranoj na obnovljenim terenima.

– Mozzart ovom akcijom pomera granice i postavlja osnove za sve one koji u budućnosti žele da se pokažu i dokažu kao društveno odgovorni. Doniranjem košarkaških terena u zemlji košarke se pokazuje da se ima sluha i pomaže razvoj dece i mladih u pravom smeru, ali i na pravi način. Ništa ne ostavlja tako dobar i plemenit trag kao donacija i zaveštanje za mlade i decu.

Borska košarka će ovim terenom dobiti još jedno omiljeno mesto za stasavanje i samostalno treniranje, zapravo ponovo će oživeti ovaj teren koji je decenijama bio omiljen nekim sada ne tako „novim klincima”. Siguran sam da će mnogo klinki i klinaca zavoleti igru pod obručima baš na ovom terenu i baš zahvaljujući ovoj donaciji, što dodatno povećava veličanstvenost ove akcije – istakao je predsednik ŽKK Bora Darko Mihajlović.

Podršku akciji dala je i opština Bor, a član veća za sport i omladinu Igor Janković na otvaranju terena je rekao:

– Sa zadovoljstvom ističem da je opština Bor od strane kompanije Mozzart dobila ovakav jedan teren, Velika kompanija na ovaj način je pokazala svoju društvenu odgovornost prema mladima, prema sportu u celoj zemlji, a mi smo svakako počastvovani da smo jedna od sto opština u koje je kompanija Mozzart uložila svoja sredstva. Košarka u Boru je trenutno u ekspanziji, mi smo ove godine dobili prvoligaša, ženski košarkaski klub Bor, tako da je adaptacija ovog terena samo jedna podrška celoj toj priči. Dobili smo jedan uređen prostor gde će mladi pre svega moći da treniraju, a rekreativci da koriste – poručio je Janković.

Usledilo je i takmičenje u šutiranju trojki, prava poslastica za sve iz ovog kraja grada koji su došli da navijaju za svoje favorite. Devojke su podelile nagrade i naravno još jednom „zasule” koš van linije 6,75 i pokazale da svaka ekipa koja bude došla u Bor mora ozbiljno da ih shvati i pripremi se. To je i razlog što je kompanija Mozzart pripremila i poseban grafit koji od sada krasi ovaj teren – „Bodovi ostaju ovde”.

– Košarka nas inspiriše i želimo da stignemo u svaki kutak naše zemlje i obezbedimo bolje uslove za stasavanje novih košarkaških talenata. Posebno nam je drago kada na terenima koje smo obnovili vidimo i veliki broj devojčica koje vole ovu igru, a uspesi naše ženske reprezentacije skrenuli su posebnu pažnju na važnost podrške ženskom sportu. U Boru smo zato, pored velikog košarkaškog terena, donirali i teren za mini-basket, koji će, verujemo dati prostora najmlađima da vode svoje duele i uče od starijih. Nastavljamo sa akcijom do obnove svih 100 košarkaških terena u našoj zemlji – rekao je Borjan Popović, direktor korporativnih komunikacija kompanije Mozzart.

Do sada je kompanija Mozzart obnovila terene u Pirotu, Prijepolju, Feketiću, Zrenjaninu, Kragujevcu, Vrnjačkoj Banji, Velikoj Drenovi, Kruševcu, Valjevu, Šapcu, Pribojskoj banji, Labudovom brdu, Mačvanskoj Mitrovici, Beloj Crkvi, Svilajncu, Preševu, Negotinu, Rumi, Novom Sadu, Nišu, Kovinu, Obrenovcu, Leskovcu, Zrenjaninu, Raškoj, Novoj Varoši, Bačkoj Palanci, Zaječaru, Bajinoj Bašti, Lazarevcu, Sremskoj Mitrovici, Dorćolu, Čukarici, Paraćinu, Čukaričkoj padini, Ubu, Savskom vencu, Vrbasu, Užicu, Kikindi, Inđiji, Subotici, Prokuplju, Apatinu, Smederevskoj Palanci, Kraljevu…

Svi zainteresovani mogu predložiti svoj teren iz kraja na sajtu deotvogzivota.com!

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari