Posle veterana Željka Rebrače, koji je u utorak postao član Pamese iz Valensije, samo dan kasnije, još jedan srpski košarkaš prešao je u špansku ACB ligu.
Naime, plejmejker reprezentacije Srbije Bojan Popović potpisao je ugovor sa Unikahom iz Malage, pod uslovima koji nisu objavljeni.

Posle veterana Željka Rebrače, koji je u utorak postao član Pamese iz Valensije, samo dan kasnije, još jedan srpski košarkaš prešao je u špansku ACB ligu.
Naime, plejmejker reprezentacije Srbije Bojan Popović potpisao je ugovor sa Unikahom iz Malage, pod uslovima koji nisu objavljeni. Vest koju je objavio specijalizovani sajt Eurobasket, ubrzo je potvrđena i na sajtu menadžerske agencije Beobasket, koja zastupa nekadašnjeg asa FMP Železnika.
Popović je ponikao u taboru „pantera“, a sjajnim partijama u njihovom dresu zaslužio je da ga pre dve godine Dušan Ivković odvede u Dinamo iz Moskve. Bojan Popović je za Moskovljane u takmičenju Evrolige minule sezone odigrao 22 utakmice i u proseku beležio 10,7 poena, 2,9 skokova, 1,9 asistencija i 1,7 ukradenih lopti.
Samo deset dana po objavljivanju odluke da završava igračku karijeru, jedan od najboljih srpskih i evropskih košarkaša u poslednjoj deceniji Dejan Bodiroga, zvanično je postavljen za sportskog direktora rimske Lotomatike, čiji je dres nosio u protekle dve godine.
Bodiroga je rođen 1973. godine u Kleku, a karijeru je počeo u zrenjaninskom Proleteru. Potom je otišao u Zadar, a internacionalnu karijeru je započeo u Trstu, posle čega je prešao u Milano. Nakon Italije odlazi u Španiju, u Real Madrid u kome je igrao dve sezone, da bi sledeće četiri proveo u Panatinaikosu, zatim tri u Barseloni i poslednje dve u Rimu. Osvojio je tri titule evropskog prvaka – jednu sa Barselonom i dve sa Panatinaikosom – kao i jedan Kup pobednika kupova sa Realom. Sa reprezentacijom Jugoslavije dva puta je osvajao Svetsko prvenstvo – 1998. i 2002. godine, a tri puta Evropsko – 1995. 1997. i 2001. godine. Ima i srebrnu medalju sa Olimpijskih igara u Atlanti 1996. godine.
Unija evropskih košarkaških liga (ULEB) usvojila je predlog da se od sledeće sezone ULEB Kup proširi na 48 klubova, tako da će u takmičenju učestvovati klubovi iz ukupno 24 zemlje.
ULEB Kup će se igrati sledeće sezone u devet novih evropskih zemalja, među kojima je i Crna Gora, koju će u takmičenju predstavljati podgorička Budućnost.
Konačan sastav takmičenja znaće se pre početka nove sezone, kada će biti podeljeni naknadni pozivi, koji će biti upućivani na osnovu „istorijske i strateške važnosti“, objavio je ULEB. Srpski klubovi učestvuju u ULEB Kupu preko Jadranske lige, preko koje su učešće obezbedili FMP, Hemofarm i Partizan, dok je Crvena zvezda završila na šestom mestu, jednom ispod onog potrebnog za plasman. Finale sprskog plej-ofa u kome se sastaju Partizan i Zvezda odlučiće o konačnom plasmanu u ULEB Kupu, pošto šampion Srbije ide u Evroligu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari