Krstajić na ziceru 1Foto: FSS/youtube

Prošla su tri javno obećana dana za, mesecima čekano, proglašenje selektora seniorske fudbalske reprezentacije Srbije, a da nije upriličena sednica Odbora za hitna pitanja nacionalnog Saveza najavljena od strane sportskog direktora FSS i potpredsednika Stručnog odbora FSS Gorana Bunjevčevića.

Ali bi ipak pre kraja 2017. godine trebalo da čujemo ime i prezime naslednika Slavoljuba Muslina. I to posle sutrašnjeg sastanka sedmočlanog „skraćenog“ saziva Izvršnog odbora, u čijoj je nadležnosti izbor čoveka koji će nastaviti tamo gde je stao stručnjak pod čijom komandom su „orlovi“ otišli na Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Od oktobarskog odlaska iskusnog Muslina, usled neslaganja sa čelnicima FSS oko statusa Sergeja Milinkovića-Savića i još nekolicine mladih igrača, u opticaju su bili brojni domaći i strani, manje ili više esnafski (ne)afirmisani treneri, ali će „kuglica“ izgleda stati na Mladenu Krstajiću.

Nekada sjajnom defanzivcu Verdera, Šalkea, Partizana i reprezentacije (pre osamostaljivanja Srbije), s epizodama u ulogama sportskog direktora crno-belih i predsednika Radnika iz Bijeljine, ali bez dana radnog staža u ulozi šefa bilo čijeg stručnog štaba. Barem ne u punom obimu, jer je naš najbolji nacionalni tim u test mečevima sa Kinom i Južnom Korejom vodio kao tzv. vršilac dužnosti selektora. Međutim, tadašnjim remijem i pobedom, začinjenih javnim porukama podrške igrača, stekao je izgleda poene kod predsednika FSS Slaviše Kokeze, za kojeg je rekao da ga je doveo za Muslinovog pomoćnika, a koji je pre prošle nedelje najavio mogućnost brisanja tog v. d. ispred Krstajićevog imena i trenutne funkcije u Savezu. Ako se ne desi neki obrt, Krstajićeva medijska promocija na novom zadatku biće organizovana ubrzo posle novogodišnjih praznika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari