Hajduk iz Kule uspeo je da se na maestralan način plasira u treće kolo Intertoto Kupa, pošto je u revanš meču druge runde takmičenja na beogradskoj Marakani ubedljivo savladao slovenački Maribor sa 5:0 (u Sloveniji je slavio domaćin – 2:0). Kuljani su poveli već u 15. minutu meča golom Vasiljevića, a u 31.

Hajduk iz Kule uspeo je da se na maestralan način plasira u treće kolo Intertoto Kupa, pošto je u revanš meču druge runde takmičenja na beogradskoj Marakani ubedljivo savladao slovenački Maribor sa 5:0 (u Sloveniji je slavio domaćin – 2:0). Kuljani su poveli već u 15. minutu meča golom Vasiljevića, a u 31. Komazec je povisio na 2:0. Da su Kuljani ozbiljno „zagrizli“ za naredno kolo pokazao je Perić u 38. minutu, kada je rezultat povisio na 3:0, a prvih 45 minuta sjajne igre izabranika Žarka Solda zaokružio je Radanović golom u 45. minutu. Plasman vojvođanske ekipe u narednu rundu ovog takmičenja overio je Komazec svojim drugim pogotkom na utakmici u 67. minutu.
– Maribor je u ovaj susret ušao dosta opušteno misleći da je dva gola prednosti dovoljno za prolaz, međutim, fudbal zna da čini čuda, mi smo to pokazali. Igračima sam rekao da samo maksimalnim zalaganjem, igrom i željom možemo da stignemo do cilja, to smo i uspeli – rekao je trener jedinog srpskog tima u ovom takmičenju Žarko Soldo.
Protivnik Kuljana u sledećoj fazi biće portugalska Leirija, a pobednik tog dvomeča obezbediće sebi plasman u drugo kolo kvalifikacija za kup UEFA. U naredno kolo Intertoto Kupa pored Kuljana plasirali su se Glorija, Dačija, Gent, Hamarbi, Rubin, Rapid, Ocelul, Černo More, Ab i Trabzonspor. Mečevi 3. kola igraju se 21. i 29 jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari