Selektor mlade reprezentacije Srbije, Miroslav Đukić, juče je u prostorijama FS Srbije saopštio spisak igrača na koje će računati u duelima sa selekcijama Belgije i Portugala, koji će ujedno biti i poslednji zvanični test mečevi popularnih „orlića“ pred početak predstojećeg EP-a koje se u junu održava u Holandiji.

Selektor mlade reprezentacije Srbije, Miroslav Đukić, juče je u prostorijama FS Srbije saopštio spisak igrača na koje će računati u duelima sa selekcijama Belgije i Portugala, koji će ujedno biti i poslednji zvanični test mečevi popularnih „orlića“ pred početak predstojećeg EP-a koje se u junu održava u Holandiji.
Đukićevi izabranici će svoje kvalitete najpre testirati protiv vršnjaka iz Belgije, u meču koji je na programu 23.marta na stadionu OFK Beograda, a samo četiri dana kasnije, u Novom Sadu će ugostiti selekciju Portugala. Mečevi protiv timova koji su takođe izborili učešće na završnici u Holandiji, biće idealna prilika za proveru vrednosti naše mlade selekcije, što potvrđuje i selektor Đukić.

Spisak mlade reprezentacije Srbije

Golmani: Damir Kahriman (Vojvodina, Igor Stefanović (Zemun), Aleksandar Kesić (Mladost Apatin)

Odbrana: Nemanja Rnić (Partizan), Zoran Rendulić (Rid, Austrija), Gojko Kačar, Nikola Petković ( Vojvodina), Branislav Ivanović (Lokomotiv Moskva), Aleksandar Kolarov (OFK Beograd), Zoran Tošić (Banat),

Sredina terena: Marko Perović, Dejan Milovanović (Crvena zvezda), Miloš Ninković (Dinamo Kijev), Predrag Pavlović (Napredak Kruševac), Milan Smiljanić, Nebojša Marinković (Partizan), Nikola Drinčić (Amkar, Rusija), Đorđe Ivelja (OFK Beograd)

Napadači: Đorđe Rakić, Dalibor Veselinović (OFK Beograd), Dragan Mrđa (Lirs, Belgija).

– Pred nama su dva izuzetno kvalitetna testa, koji će nam pomoći da stvorimo jasnu sliku o sopstvenim mogućnostima. Idemo na jako takmičenje, a mečevi sa jakim rivalima su nam neophodni da steknemo realan uvid u sopstvene mogućnosti – istakao je Đukić.

Portugal u najjačem sastavu u Beogradu

Selektor fudbalske reprezentacije Portugala Luiž Felipe Skolari saopštio je juče sastav tima za utakmice sa Belgijom i Srbijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008. godine.

Brazilski trener je u tim uvrstio trojicu dosadašnjih članova mlade portugalske reprezentacije – napadača Verdera iz Bremena Uga Almeidu, „vezistu“ lisabonskog Sportinga Nanija i golmana PAOK-a Danijela Fernandeša. Almeida i Nani su i ranije bili u konkurenciji za seniorsku reprezentaciju, ali nikada nisu dobili priliku da igraju, dok je Fernandeš u timu zamenio povređenog rezervnog golmana reprezentacije Kima Silvu, koji nastupa za Benfiku.

Reprezentacija Portugala, koja je trenutno na četvrtom mestu Grupe A sa sedam osvojenih bodova iz četiri utakmice, Belgiju će ugostiti 24. marta, a četiri dana kasnije u Beogradu će gostovati Srbiji. Učesnici Grupe A su i reprezentacije Finske, Poljske, Kazahstana, Jermenije i Azerbejdžana. Podsećanja radi, Portugal je prošlog meseca savladao Brazil sa 2:0 na prijateljskom meču odigranom u Londonu.

Sastav reprezentacije Portugala: Golmani: Rikardo Pereira (Sporting Lisabon), Danijel Fernandeš (PAOK). Odbrambni fudbaleri: Migel Monteiro (Valensija), Žorže Andrade (Deportivo Korunja), Paulo Fereira, Rikardo Karvaljo (obojica iz Čelsija), Manuel da Košta (PSV Ajndhoven), Marko Kaneira (Sporting Lisabon), Fernando Meira (Štutgart). Fudbaler sredine terena: Raul Meireleš, Rikardo Kvarežma (Porto), Deko (Barselona), Tijago Mendeš (Olimpik Lion), Žoao Mutinjo, Nani (Sporting Lisabon), Kristijano Ronaldo (Mančester junajted), Simao Sabrosa, Armando Petit (Benfika), Ugo Vijana (Valensija). Napadači: Helder Postiga (Porto), Nuno Gomeš (Benfika) Ugo Almeida (Verder Bremen).

Priliku da selektora Đukića uvere u svoje kvalitete imaće i veliki broj debitanata (Petković, Z.Tošić, Veselinović…), kao i nekoliko fudbalera koji do sada nisu bili u prvom planu. Komentarišući spisak igrača za koje se opredelio, selektor Đukić se takođe osvrnuo i na one igrače koji će ovaj put biti deo spiska koji će u subotu saopštiti selektor A reprezentacije Havijer Klemente.
– Igraćemo bez pet standardnih reprezentativaca (Janković, Krasić, Babović, Tošić, Rukavina), ali nam je drago što će oni dobiti priliku da pomognu našoj najjačoj selekciji. Oni su se već iskazali, ali će i dalje morati da nastave da se dokazuju, a naravno da će i novajlije dobiti priliku da se izbore za svoje mesto – naglasio je Đukić.
Selektor „orlića“ je na spisak uvrstio i prvotimca Crvene zvezde Marka Perovića i fudbalera kijevskog Dinama Miloša Ninkovića, a izostali su pozivi defanzivcu crveno-belih Dušanu Basti i igraču poljske Legije Miroslavu Radoviću.
– Perović je uvek bio deo ove selekcije, a u Švedskoj ga nije bilo zbog povrede. Uostalom, svi koji su pozvani su tu zato što verujem da nam mogu pomoći, a što se tiče onih kojih nema na spisku, nikada nisam komentarisao razloge zbog kojih neko nije dobio poziv – rekao je Đukić.
Izabranici Miroslava Đukića će se u ponedeljak, 21 marta, u 12.00 časova okupiti u hotelu M. Mlada selekcija Belgije u Beograd stiže u sredu, 21.marta, dok će Portugalci u naš glavni grad doputovati 26.marta, zajedno sa seniorskom selekcijom svoje zemlje. Ulaz na meč između Srbije i Belgije, na stadionu OFK Beograda, je besplatan, dok su cene karata za duel koji će naši reprezentativci u Novom Sadu odigrati protiv tima Portugala u rasponu od 100 do 200 dinara. Oba meča počeće u 15.00 časova, a obezbeđeni su i direktni TV prenosi na RTS-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari