Lalatović Vučiću: Za devet sekundi rešite probleme 1Foto: Starsport

Vreme više ne radi za Vojvodinu.

Dok čeka na novo rukovodstvo novosadski klub bi mogao ostane bez kompletnog tima, pošto su igrači blizu trenutka kada će im kasniti tri plate, nakon čega će moći da ugovore raskinu bez ikakvih obaveza.

Najveća opasnost preti u vezi sa najboljim igračem, defanzivcem Sinišom Saničaninom.

Stranci za razliku od srpskih fudbalera imaju pravo da posle kašnjenja samo dve plate postanu slobodni igrači, pa je tako Saničaninu kao reprezentativcu Bosne i Hercegovine već sada na raspolaganju ta opcija.

Za njega je dovoljno da pismeno obavesti klub o svojim namerama.

Time bi počeo da za Vojvodinu teče zakonski rok od 15 dana da izvrši sve obaveze ukoliko ne želi da izgubi ne samo najboljeg fudbalera, već i igrača za koga najskuplje može naplatiti transfer u drugi klub.

Među strance koji bi već sada mogli da daju ultimatum „lalama“ spadaju i strelac jedinog gola na meču 17. kola Superlige protiv Mačve Momčilo Mrkaić (Bosna i Hercegovina), Nikola Drinčić (Crna Gora) i Vlada Novevski (Severna Makedonija).

Osim toga što raskid ugovora bez obaveza mogu da traže već posle kašnjenja dve plate, inostrani fudbaleri su u odnosu na srpske u povoljnijem položaju i zbog toga što ne snose nikakve troškove eventalnog sudskog postupka i izlaska pred Arbitražu FSS.

Zato je trener Nenad Lalatović javnim vapajem da se igračima isplati ono što im se duguje verovatno trenutno jedini koji (svesno ili nesvesno) brine i o interesu celog kluba, dok se dve posvađane struje u upravi, koje se dele na Socijalističku partiju Srbije i Srpsku naprednu stranku, „glođu“ oko toga ko će dobiti koliki „kolač“ sa „Karađorđa“.

Jedan od najstarijih fudbalskih klubova u Srbiji na kraju je spao na to da trener po zna koji put poziva, pa čak i preti zavađenoj upravi predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, očekujući da će on čarobnim štapićem, jednim pozivom ili možda čak i samo migom svojim saradnicima rešiti problem.

Da stvar bude gora, ne samo po Vojvodinu već ceo srpski fudbal, lako se i može desiti da se Vučić oglasi javno i da posle toga „lale“ ekspresno dobiju novu upravu, a igrači zaostale zarade.

Iako je to najverovatniji scenario po kome će kratkoročno biti ugašen požar u novosadskoj „staroj dami“, pitanje je koliko u srpskom fudbalu vlada svest o dalekosežnim posledicama toga da najviši državni funkcioner treba da pojedinačno rešava stvari u klubovima, što je ustvari više nego jasan dokaz potpunog raspada sistema.

– On (Vučić) je čovek napravio našu Srbiju da danas budemo jako cenjeni u Evropi i svetu. Kad on može da bude uz rame jednom Putinu, onda može i da završi mali posao, jer ovo je mali posao, jer on je podigao Srbiju na ovaj nivo, da bude velika i moćna. Da bismo bili zadovoljni, ja ga molim javno da pokaže da saoseća sa ljudima koji nisu dobili platu. Ja mu se izvinjavam što ovo tražim od njega, jer ne znam od koga drugog, molim ga samo da okrene jedan telefon, to mu je deset sekundi samo. Da kaže, kao što Putin u Rusiji radi u ovakvim situacijama, Putin ovakve kažnjava u Rusiji. Želim da Vučić okrene jedan broj i kaže još jednom svim zaposlenima, ljudima koji nemaju, momcima koji se bore za Srbiju i srpski fudbal da će to sve biti isplaćeno, jer ovo je 21. vek, i pare moraju da se dobiju, da legnu, obećanja moraju da se ispune. Frižideri svake srpske porodice pred novu godinu moraju da budu puni do vrha. Vi što imate pune, a na način koji ste zaradili, svima bih vam ispraznio da vidite kako je kad se nema – rekao je Lalatović na konferenciji posle meča sa Mačvom, na koju je doveo sve igrače Vojvodine, a potom teatralno raširio blatnjavi dres strelca Mrkaića, tvrdeći da se tako „gine za Vojvodinu“.

Za razliku od igrača, radna zajednica u Vojvodini broji četvrti mesec kašnjenja plata.

Oni koji brinu da klub i Sportski centar Vujadin Boškov funkcioniše normalno očigledno su poslednji na listi, a njihovih „praznih frižidera pred praznike“ takođe se jedini setio Nenad Lalatović.

Klub prema nezvaničnim saznanjima Danasa već duže vreme vodi bivši navijač Slobodan Milutinović (34), poznat po nadimku Sloba Snajper, koji zvanično nema nikakvu funkciju u upravi.

Generalni direktor Dušan Bajatović je prema rečima Lalatovića obećao igračima da će im biti izmirene sve obaveze, ali se potom nije javljao jer je dobio koronu.

Srbijagas prema nezvaničnim saznanjima našeg lista ispunjava sve obaveze iz sponzorskog ugovora, ali to nije dovoljno bez sredstava koje treba da obezbedi Grad Novi Sad.

Sloba Snajper je prema izvorima sa „Karađorđa“ čovek koji je veoma blizak gradonačelniku Milošu Vučeviću, koji navodno sada pokušava da izvrši pritisak da se ovaj formalno imenuje za novog direktora kluba.

Skupština „lala“ na kojoj je trebalo da bude izabrano novo rukovodstvo nije održana u petak i odložena je za naredni četvrtak.

Zvanično je do odlaganja došlo zbog toga što nisu svi delegati uredno obavešteni o datumu održavanja, nezvanično jer na „Andrićevom vencu“ u Beogradu još uvek nije doneta konačna odluka ko će gospodariti Vojvodinom u narednom periodu.

Štulić spasilac Partizana

Prvim golom u karijeri mladog Nikole Štulića (19) Partizan je u 86. minutu derbija protiv Čukaričkog došao do pobede – 1:0. Štuliću je ovo bio tek četvrti meč za crno-bele, a trener Aleksandar Stanojević priznao je da njegova ekipa možda nije zaslužila pobedu.

– Da je bilo 0:0, tako je trebalo da bude, to bi bilo zasluženo. Ali dali smo gol. Teško je bilo u drugom poluvremenu uz vetar, kao što je njima bilo teško u prvom. Prezadovoljan sam. Imamo određenih problema. Drago mi je da je Štulić dao gol, nagovestio je nešto. Moram da budem zadovoljan. Možda nismo zaslužili da pobedimo, ali mislim da smo dobro igrali i pokazali karakter – rekao je Stanojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari