Partizanova igra na pogodak više ne prestaje da donosi rezultate klubu iz Humske. Dugo su crno-beli tražili rešenje za zgusnutu odbranu domaćina i loš teren na gostovanju Bežaniji, ali su im se isplatili stalan presing i ogromna želja (2:0).
– Čini mi se da od početka sezone igramo jedan meč.

Partizanova igra na pogodak više ne prestaje da donosi rezultate klubu iz Humske. Dugo su crno-beli tražili rešenje za zgusnutu odbranu domaćina i loš teren na gostovanju Bežaniji, ali su im se isplatili stalan presing i ogromna želja (2:0).
– Čini mi se da od početka sezone igramo jedan meč. Samo jedan ili dva protivnika hteli su i smeli da se nadigravaju s nama, ostali su gledali kako da odbrane svoj gol. Oni postave bedem od pet-šest, pa čak i deset igrača pred svojom mrežom, a mi ih pritiskamo iz svih pravaca. Sve dok ne probijemo „bunker“, a onda damo i drugi, treći gol… Razlika je jedino u tajmingu „otvaranja“ rivala. Nekada nam je za to potrebno 60 sekundi, drugi put celo poluvreme, a ponekad više od sata – objašnjava strelac prvog i asistent kod drugog pogotka na Vračaru Đorđe Lazić.
Dokle može da izdrži taj Partizanov ofanzivni koncept? Ne dosadi li vam ponekad ta stalna borba sa „zakopčanim“ rivalima?

SIKIMIĆ: Hvala saigračima

Poslednju prvenstvenu pobedu trener Miroslav Đukić i saigrači Milovana Sikimića posvetili su teško povređenom štoperu, koji će danas ili sutra biti podrvrgnut operaciji ukrštenih ligamenata kolena.

– Hvala im na solidarnosti. Njihova podrška daje mi snagu da izdržim teške trenutke – dirnut je sjajni defanzivac, koji ove sezone neće više odigrati nijedan meč u dresu sa brojem pet, u kojem je ceo tim izašao na teren stadiona na Vračaru.

– Nije baš lako stalno držati visok nivo koncentracije i motivacije. Pogotovo kada znaš, a i drugi ti to priznaju, da si za tri koplja ispred konkurencije. Ali, san o tituli nas drži non-stop budnim. Nećemo stati dok je ne osvojimo. I nju i domaći kup. Živimo za taj dan.
Drugi, evropski san rano je raspršen?
– Ta priča nam je svima rak-rana. Što vreme više prolazi, sve mi teže pada neigranje u Evropi. Kad samo vidim ko sve igra u Ligi UEFA i koga je sve Partizan mogao da dovede u Beograd, dođe mi da puknem od muke. Imamo ekipu za velika dela, a ni krivi ni dužni uskraćeni smo za dokazivanje van granica.
Prošle sezone Partizan je retko ulazio u šanse i još ređe davao golove. Sada se napadači i vezisti utrkuju u efikasnosti.
– Ne želim ni da se setim mučenja od prošle sezone. U međuvremenu se situacija okrenula za 360 stepeni. Kada ne ide napadačima, tu su veznjaci sa golovima iz tzv. drugog plana. I obrnuto. Zajedničkim snagama rušimo prepreke.
I vama je „svanulo“. Potpuno ste se adaptirali na ulogu krila?
– Više i ne žudim za pozicijom centralnog veznog, na kojoj sam proveo celu karijeru. I u novoj ulozi dajem golove i pomažem drugima da to čine. I imam utisak da sam sve bolji u tome. Samo da nastavimo ovako. Kako ekipa, tako i ja – priželjkuje Lazić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari