Prošlo je manje od dva meseca od kako je italijanski Milan osvojio krunu evropskog šampiona namenjenu pobedniku Lige šampiona u sezoni 2006/2007, a već sinoć su započele borbe za naredno takmičenje. U prvoj rundi učestvuje 28 ekipa, a prvi put su se u šeširu našli i prvaci Andore, San Marina i Crne Gore.

Prošlo je manje od dva meseca od kako je italijanski Milan osvojio krunu evropskog šampiona namenjenu pobedniku Lige šampiona u sezoni 2006/2007, a već sinoć su započele borbe za naredno takmičenje. U prvoj rundi učestvuje 28 ekipa, a prvi put su se u šeširu našli i prvaci Andore, San Marina i Crne Gore. Upravo je crnogorska Zeta sinoć igrala meč sa Kaunasom. Ipak, za ljubitelje fudbala sa ovih prostora najvažniji je večerašnji duel makedonske Pobede i estonske Levadije, ekipa od kojih će se jedna u narednom kolu kvalifikacija sastati sa jedinim srpskim predstavnikom u najelitnijem klupskom evropskom takmičenju Crvenom zvezdom.

Parovi 1. kola kvalifikacija

Večeras: Marsakslok – Sarajevo, Šerif – Rendžers, Hafnarfjodur – HB, Domžale – Tirana, Pobeda – Levadija, Deri – Pjunik, Dudelanž – Žilina

Sinoć: Lenkoran – Dinamo Zagreb, APOEL – BATE, Olimpi – Astana, Zeta – Kaunas, Murata – Tampere, Linfild – Elfsborg, TNS – Ventspils

– Ne znamo ništa o Pobedi, ali svi timovi sa prostora bivše Jugoslavije su očigledno jaki i estonski timovi tradicionalno imaju problema sa njima. Čak i ako uspemo da se kvalifikujemo u narednu fazu, tamo nas čeka još jači protivnik iz istog regiona – svestan je težine zadatka koji očekuje njega i saigrače napadač Estonaca Indrek Zelinski.
Makedonci u prvoj utakmici prvog kola ugostiće Levadiju i vrlo je moguće da će se već nakon prvog duela ove dve ekipe znati ko ima veće šanse za prolaz u narednu fazu, u kojoj ga čeka dvomeč sa crveno-belima. Revanš dueli zakazani su za 24. i 25. jul.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari