Liverpul kolo pre kraja izborio osminu finala Lige šampiona 1Foto: AP Photo/Jon Super, Pool

Fudbaleri Liverpula pobedili su večeras na svom terenu ekipu Ajaksa sa 1:0, u utakmici petog kola Grupe D Lige šampiona i tako obezbedili plasman u osminu finala.

Liverpul, kolo pre kraja, ima 12 bodova i kao prvoplasirani ide u nokaut fazu. Ajaks ima sedam, bod manje od Atalante koja je večeras odigrala 1:1 sa Midtjilandom. Odluka o drugom putniku u osminu finala će pasti u direktom duelu Ajaksa i Atalante.

Meč na Enfildu počeo je stativom koju je već u šestom minutu pogodio Kurtis Džons, posle toga je bilo još nekoliko prilika na obe strane, ali golova do poluvremena nije bilo.

Na početku drugog poluvremana, u 57. minutu, stativu je pogodio i Ajaks, odnosno David Neres, a samo minut kasnije stigla je kazna na drugoj strani. Neko Vilijams je cetrirao, golman Ajaksa Andre Onana napravio je veliku grešku, koju je sjajno iskoristio Džons i pogodio za 1:0.

U drugom meču iste grupe, Midtjiland je poveo u 13. minutu golom Aleksandera Šolca. Došao je do lopte na ivici šesnaesterca i šutirao iz prve, bez oklevanja, i sjajno pogodio mrežu.

Italijanski tim je do izjednačenja stigao u 79. minutu pogotkom Kristijana Romera.

U poslednjem kolu sastaju se Midtjiland i Liverpul, odnosno Ajaks i Atalanta.

Grupa A: Remi Atletiko Madrida i Bajerna

Fudbaleri Atletika iz Madrida i Bajerna iz Minhena odigrali su večeras nerešeno 1:1, u petom kolu Grupe A Lige šampiona.

Atletiko je poveo u 26. minutu golom Žoaa Feliksa. Markos Ljorente je poslao loptu pred gol Bajerna, a Feliks je sa pet metara rutinski zatresao mrežu.

Izjednačenje Bajernu doneo je Tomas Miler golom iz penala u 86. minutu.

Ranije danas, Salcburg je u Moskvi pobedio Lokomotivu sa 3:1.

Bajern se, kolo pre kraja grupne faze, plasirao u osminu finala kao prvi u grupi sa 13 bodova. Za drugog učesnika osmine finala u poslednjem kolu će boriti u direktnom duelu Salcburg i Atletiko Madrid.

U poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona, Salcburg dočekuje ekipu Atletiko Madrida, a ekipa Lokomotive gostuje Bajernu.

Grupa B: Inter preživeo, odluka u poslednjem kolu

Fudbaleri Intera pobedili su večeras u gostima Borusiju Menhengladbah sa 3:2, u utakmici petog kola Grupe B Lige šampiona.

Inter je ovom pobedom ostao u igri za evropsko proleće. I dalje je poslednji na tabeli ali sada ima pet bodova, dva manje od Šahtjora i Real Madrida, dok je Borusija prva sa osam bodova.

Golove za Inter postigli su Mateo Darmijan u u 17. minutu i Romelu Lukaku u 64. i 73. minutu, dok je dvostruki strelac za Menhengladbah bio Alasan Plea u 46. i 76. minutu.

Darmijan je u 17. minutu doneo prednost Interu. Roberto Galjardini je dobro prigrao Darmijana u kaznenom prostoru koji je još bolje šutirao i loptu kroz noge golmanu poslao u gol.

Nemački tim je izjadnačio u prvom minutu sudijske nadoknade, a strelac je bio Alasan Plea. Lazaro je centrirao sa desne strane, a Plea je bio sam na nekih pet-šest metara od gola i nije mu bilo teško da glavom pogodi za 1:1.

Lukaku je u 64. minutu doneo novo vođstvo Interu, na asistenciju Marcela Brozovića, a isti igrač je devet minuta kasnije povisio na 3:1.

Plea je u 76. minutu smanjio rezultat svojim drugim golom na meču, a nekoliko minuta kasnije i treći put je zatresao mrežu Intera, ali je taj pogodak poništen zbog ofsajda.

Ranije danas, Šahtjor je na svom terenu pobedio Real Madrid sa 2:0, pa će poslednje kolo odlučiti konačan plasman.

U poslednjem kolu sastaju se Real Madrid – Borusija Menhengladbah i Inter – Šahtjor.

Grupa C: Mančester siti i Porto u osmini finala Lige šampiona

Fudbaleri Olimpika iz Marseja pobedili su večeras kao domaćini Olimpijakos sa 2:1, u petom kolu Grupe C Lige šampiona.

Madi Kamara je doneo prednost Olimpijakosu u 33. minutu. On je odličnim šutem sa šesnaest metara pogodio gornji levi ugao gola.

Olimpik je stigao do izjednačenja u 55. minutu golom Dmitrija Pajea iz penala, a francuski tim do preokreta stiže golom u 75. ponovo sa bele tačke i ponovo je siguran bio Paje.

U drugom meču u grupi Porto i Mančester siti su odigrali nerešeno 0:0.

Kolo pre kraja, u osminu finala su se plasirali Mančester siti i Marsej, dok će se Porto i Olimpijakos u poslednjem kolu boriti za treću poziciju i Ligu Evropa.

Mančester je prvi sa 15 bodova, Porto je drugi sa devet, dok su Olimpijakos i Marsej upisali po tri boda.

U narednom kolu, Olimpijakos će dočekati Porto, dok će Mančester siti ugostiti Olimpik iz Marseja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari