Partizanova minimalna i teška pobeda nad jakom Vojvodinom bila je i trijumf fudbalske škole crno-belih. Što zbog problema sa povredama i suspenzijama, što radi Đukićeve trenerske kombinatorike, u rušenju mita o nepobedivosti „lala“ učestvovala su osmorica igrača mlađih od 21 godine, uglavnom stasalih u klubu iz Humske.

Partizanova minimalna i teška pobeda nad jakom Vojvodinom bila je i trijumf fudbalske škole crno-belih. Što zbog problema sa povredama i suspenzijama, što radi Đukićeve trenerske kombinatorike, u rušenju mita o nepobedivosti „lala“ učestvovala su osmorica igrača mlađih od 21 godine, uglavnom stasalih u klubu iz Humske. Među njima i osamnaestogodišnji Ivan Obradović, prvotimac Partizanove filijale – Teleoptika, koji je na poziciji levog beka uspešno odmenio standardnog Lomića.
– Još sam u čudu, ne mogu da verujem. U roku od samo nekoliko dana sam licenciran za Partizan, našao se u konkurenciji za prvi tim i debitovao u derbiju kola. Spremao sam se za taj trenutak, čekao da dobre igre u mom Teleoptiku naplatim minutažom u crno-belom dresu, ali sve se prebrzo odvijalo. Posle samo nekoliko treninga kod Đukića… – iskreno će defanzivac drugoplasiranog superligaškog tima, koji je, izlazeći s terena u 79. minutu zasluženo pozdravljen aplauzom navijača.
– Gledao sam snimak utakmice, mislim da sam sasvim dobro odradio posao. Isto su mi rekli i ljudi iz stručnog štaba, a dobio sam pohvale i od saigrača. Tremu sam imao samo prvih pet minuta, posle čega sam se opustio i krenuo za loptom… Puno mi je značilo što sam oko sebe imao toliko poznatih lica, mojih vršnjaka ili malo starijih igrača – priča Obradović.
U iščekivanju nove prilike za dokazivanje, Đukićev „kec iz rukava“ nastaviće prilagođavanje na ulogu bočnog člana zadnje linije, koja mu je pripala tek pri prekomandi iz omladinske ekipe u Teleoptik.
– Do tada su me treneri isprobavali na svim pozicijama. Bio sam štoper, centralni vezni, krilo, špic… Jedino još nisam navlačio golmanske rukavuce. Dolaskom u Teleoptik ustalio sam se kao levi bek. Nije mi lako igrati u oba pravca, često me lopta povuče napred, ali trudim se da budem podjednako koristan u defanzivi i ofanzivi – kaže junoša crno-belih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari