Derbi duel četvrtfinalne faze najmasovnijeg evropskog klupskog takmičenja igra se na Pirinejskom poluostrvu, gde na noge braniocu trofeja Sevilji stiže engleski Totenhem. Dva tima se do sada nikada nisu međusobno sastajala, a Španci su poslednji put sa Englezima igrali upravo prošle godine u finalu Kupa UEFA, kada su bili bolji od Midlsbroa.

Derbi duel četvrtfinalne faze najmasovnijeg evropskog klupskog takmičenja igra se na Pirinejskom poluostrvu, gde na noge braniocu trofeja Sevilji stiže engleski Totenhem. Dva tima se do sada nikada nisu međusobno sastajala, a Španci su poslednji put sa Englezima igrali upravo prošle godine u finalu Kupa UEFA, kada su bili bolji od Midlsbroa. Ekipa za koju nastupa i Ivica Dragutinović večeras neće moći da računa na suspendovanog Luisa Fabijana, a pored njega jedini fudbaler koji takođe zbog kazne neće moći da nastupi večeras jeste prvotimac Benfike Kacuranis. U taboru Španaca vlada oprez pred duel sa engleskim premijerligašem, ali ni optimizma ne manjka.

Parovi četvrtfinala

AZ Alkmar – Verder, Bajer Leverkuzen – Osasuna, Espanjol – Benfika, Sevilja – Totenhem

– Gledao sam njihov poslednji meč, zaista su veoma dobri, imaju sjajne igrače na čelu sa Berbatovim, Kinom… Dobro su ukomponovani, ali daćemo sve od sebe da nas ne iznenade. Imamo veliku priliku da opet dođemo do finala, biće ovaj meč sjajna fešta za ceo grad. Biće to posebna noć – poručio je golman Seviljaca Andres Palop, dok se kod Engleza pored respekta prema aktuelnom prvaku, ipak, javljaju i šampionske ambicije.
– Oni su branioci trofeja, zato ih i treba maksimalno uvažavati. Stvarno su dobri, ali ako želimo da osvojimo ovo takmičenje moramo biti svesni da smo kad tad morali da se susretnemo sa njima, bilo da je to sad, u polufinalu ili finalu. Ne treba neka posebna motivacija za ovakve mečeve, ovo je ono što želimo. Hoćemo da nastavimo sa takmičenjem u Evropi, samouvereni smo i spremni za duel – istakao je prvotimac „mamuza“ Džermejn Dženas.
„Čast“ Srbije u UEFA kupu „braniće“ napadač Osasune Savo Milošević. Klub iz Pamplone večeras gostuje jednom od dva bundesligaša koja su stigla do ove faze, leverkuzenskom Bajeru, a bivši reprezentativac SCG veruje da njegova ekipa može ostvariti dobar rezultat.
– Imamo priliku da napravimo istorijski uspeh. Bajer je dobra ekipa, ali možemo da se nosimo sa njima. Imamo velike ambicije vezane za evroscenu. Predstoji nam paklenih 180 minuta, neće biti lako, ali biće slatko – poručio je Milošević.
Revanš mečevi se igraju 12. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari