MARINKOVIĆ: Fudbaleri Partizana nemaju izbora. Da bi zadržali korak sa vodećom Zvezdom, moraju bez prestanka da pobeđuju. Nedeljni duel sa kulskim Hajdukom nova je u nizu prepreka koju bi trebalo savladati u započetoj prolećnoj bodovnoj poteri za komšijama.
– Stvari su se bitno promenile za ova četiri kola.

MARINKOVIĆ: Fudbaleri Partizana nemaju izbora. Da bi zadržali korak sa vodećom Zvezdom, moraju bez prestanka da pobeđuju. Nedeljni duel sa kulskim Hajdukom nova je u nizu prepreka koju bi trebalo savladati u započetoj prolećnoj bodovnoj poteri za komšijama.
– Stvari su se bitno promenile za ova četiri kola. Pre samo mesec dana svi smo stidljivo govorili o tituli, ni sami ne verujući da imamo realne šanse za (pre)stizanje komšija, dok sada, svi u klubu, naši navijači, a vidim i javnost, smatraju da možemo čak i do trofeja u oba takmičenja. Serija pobeda, konstantno dobre igre, smirenost, motivisanost i zrelost s kojima prilazimo utakmicama, a čemu nas je naučio trener Đukić, daju nam za pravo da se nadamo slavlju na kraju šampionata. Ali, treba biti obazriv. Nije lako iz kola u kolo osvajati bodove, pogotovo kada svako ima neku svoju računicu. Kao, recimo, Hajduk, koji još nije obezbedio plasman u plej-of. Siguran sam da će ova utakmica biti teža od gostovanja u Apatinu – smatra, sa devet golova, najefikasniji igrač „parnog valjka“ i treći strelac najjače lige Nebojša Marinković.
Razlog više za pozornost Đukićevih izabranika predstavlja podatak da crno-beli sezonama unazad ili na jedvite jade dolaze do bodova ili ih dele u duelima sa Kuljanima.
– Stvarno nam ne leži njihov, zatvoren stil igre. Godinama nismo imali rešenja za njihovu organizovanu i čvrstu odbranu. Stvari su se u međuvremenu promenile. Novi trener nam je pomogao da napad učinimo raznovrsnijim, stalno kombinujemo prodore po bokovima i kroz sredinu, pa gde prođemo. A prolazili smo na svim mečevima ovog proleća. Verujem da će tako biti i u nedelju. Mora da bude.
Upravo ovom mladom vezisti najčešće polazi za nogom da probije protivničke „bunkere“. Pet utakmica, pet golova. Čak i kada mu ne ide u polju, talentovani organizator igre bez greške poentira. I to najčešće iz drugog plana, sa omiljenih mu distanci od 16 i više metara.
– U zavisnosti od protivnika, šef mi menja zaduženja. Protiv Zemuna i Mladosti je, recimo, tražio da igram bliže jedinom špicu Lazetiću, sa kojim se inače i Jovetić i ja veoma dobro razumemo u igri. „Vezivanjem“ za sebe suparničkih centarhalfova razvlačimo im odbranu i otvaramo prostor za ubacivanje saigrača po krilima. Ali, smo i sami često u šansi. Za sada ih, za dobro ekipe, često koristim – zadovoljan je ličnom realizacijom novopečeni mladi reprezentativac, koji će protiv Belgije i Portugala pokušati da izvadi „vizu“ za EP u Holandiji.
Ni protiv Hajduka u ekipi neće biti povređenih Kralja i Odite, kao ni rovitog kapitena Nađa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari