Medvedev: Đoković uvek čestita kolegama 1EPA-EFE/DAN HIMBRECHTS

Drugi reket sveta veruje da ATP lidera neće pogoditi vrlo moguća smena na vrhu rang liste tenisera ove nedelje.

Ako do kraja sedmice osvoji ATP turnir 500 u Akapulku ili makar ostvari jednu pobedu više od Novaka Đokovića, koji nastupa na takmičenju iste kategorije u Dubaiju, Danil Medvedev će svrgnuti Srbina sa teniskog trona u singlu i u ponedeljak debitovati u ulozi prvog reketa sveta.

„Nije to više san, to je cilj, ove nedelje to mogu da ostvarim, ako pobedim. Ako ne osvojim titulu, to će biti moja greška“, kaže finalista poslednjeg Australijen opena, koji bi u toj misiji mogao da zaustavi samo Rafael Nadal, jer je osvajač rekordne 21 grend slem titule takođe akter turnira u Akapulku.

Đoković je pre neki dan, sa druge strane sveta, poručio da će prvi čestititati Rusu ako ga posle dugo vremena gurne na nižu poziciju.

„Da, čuo sam to i znate, on priča istinu uvek, učinio sam nešto i svi vide to, Novak uvek čestita svima“, tvrdi Medvedev i napominje da to nije samo do njihovih prijateljskih odnosa.

„Svi smo mi takmičarski nastrojeni, nekada tokom meča može biti nečega sa navijačima, rivalima, sudijom, svima, loptama… I on tu može nekada da reaguje ljutito. Ali otkad sam deo teniskog tura, ne mogu da se setim meča da Novak nije čestitao, ne mogu da se setim da je rekao nešto loše o rivalu. Siguran sam da će čestitati, ako ja postanem broj 1… Ali prvo to moram da uradim, a to je najteži deo“, zaključio je šampion prošlogodišnjeg US opena.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari