Srpski šampion ozbiljno je uzdrman. Nakon Čukaričkog i Borca još jedna ekipa je Crvenoj zvezdi oduzela bodove, a poput kluba sa Banovog brda to je učinila na njenom bojištu, Marakani, koja je nekada slovila za neosvojivu tvrđavu. Crveno-beli su, ovoga puta protiv novosadske Vojvodine, propustili šansu za upisivanje treće prvenstvene pobede, a prema prikazanom, naročito u poslednjih dvadesetak minuta, izabranici Milorada Kosanovića zapravo mogu biti srećni što su uopšte došli i do tog jednog boda (Vojvodina imala sjajnu priliku u 89.

Srpski šampion ozbiljno je uzdrman. Nakon Čukaričkog i Borca još jedna ekipa je Crvenoj zvezdi oduzela bodove, a poput kluba sa Banovog brda to je učinila na njenom bojištu, Marakani, koja je nekada slovila za neosvojivu tvrđavu. Crveno-beli su, ovoga puta protiv novosadske Vojvodine, propustili šansu za upisivanje treće prvenstvene pobede, a prema prikazanom, naročito u poslednjih dvadesetak minuta, izabranici Milorada Kosanovića zapravo mogu biti srećni što su uopšte došli i do tog jednog boda (Vojvodina imala sjajnu priliku u 89. minutu za pobedu). Strelac jedinog pogotka za Beograđane Nenad Milijaš ističe da on i ekipa nikako ne mogu da poveruju da su ispustili trijumf.

Određene cene karata za Groklin

Određene su i cene ulaznica za revanš meč 1. kola kvalifikacija za Ligu Kupa UEFA između Crvene zvezde i poljskog Groklina, koji se igra 4. oktobra od 20.45 na Marakani. Sever u jug koštaće 400 dinara, bočni i centralni deo istoka 800 i 1.000, dok će bokovi i centar zapada stajati 1.000 i 1.200 dinara. Štampaće se 44.000 karata, a prodaja će najverovatnije početi tokom ili nakon predstojećeg vikenda.

– Nama igračima je sigurno najteže, ovo je za nas veliki šok, niko nije očekivao da ćemo na kraju utakmicu završiti remijem. Niko se nije nadao tom golu, dali su ga bukvalno u trenutku kada mi praktično više nismo ni imali šanse da ih napadnemo i postignemo pogodak. Više smo se plašili kako ćemo mi dati gol, a ne da ga ne primimo – kaže za Danas vezista Zvezde, pored Ognjena Koromana glavna pokretačka poluga tima sa severne strane Topčiderskog brda.
Ko je gledao utakmicu na Marakani u nedelju uveče mogao je steći utisak da su se Kosanovićevi puleni nakon datog gola možda i malo opustili, ali Milijaš tvrdi da do toga apsolutno nije došlo.
– Svakako da se nakon datog gola nismo opustili, to je njima praktično bila prva prava prilika i dali su gol. Mi ponekad stvorimo i desetak šansi, a ne postignemo pogodak. Sada smo dali gol na vreme, nakon toga napravili još dve-tri šanse, ali nismo uspeli da zatresemo mrežu. Svi igrači se stvarno maksimalno trude i dajemo sve od sebe, ali jednostavno i to se dešava. Niko to nije očekivao, ali tako je kako je, nastavljamo dalje – priča Milijaš.
Zvezda sada za večitim rivalom i prvoplasiranim na tabeli Partizanom zaostaje devet bodova, doduše uz utakmicu manje od crno-belih. Naredne subote je i derbi na stadionu u Humskoj, a sudeći po do sada prikazanom, komšije su u velikoj prednosti.
– Mnogo puta do sada ranijih godina se pokazalo da u derbijima igra i trenutna forma ne odlučuju pobednika, pa verujem da tako neće biti ni sada. I dalje smo čvrsto uvereni u uspeh i verujem da će naših pet minuta tek doći. Devet bodova zaostatka nije nedostižno, niko ne razmišlja o tome da je već sada sve gotovo. Ako pobedimo u derbiju i u tom zaostalom meču, gotovo da minusa i neće biti – poručio je Milijaš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari