Milošević: Ekipa je ispred očekivanja 1Savo Milošević Foto: STARSPORT

Partizan je prvi deo priprema u turskom Beleku završio sa skorom od dve pobede (Vitorul, Ružeberok) i jednim remijem (Krakovija).

Trener Savo Milošević istakao je da su mečevi u Turskoj bili jači od očekivanih, a da će takmičarsku formu brusiti tek u Kataru u koji se crno-beli sele u četvrtak.

– Suština posla ovde je da se još više poveća taj intenzitet trke, sprintevi i brzina. To je još jedno približavanje onome što se igra u Evropi. Dobro je što smo igrali protiv ekipa koje su trkački dobre. Nije dobro što smo igrali takmičarske utakmice, o tome ćemo voditi računa ubuduće. Naterali su nas da trčimo i sada imamo određene parametre, kada je u pitanju trka. Sa te strane smo zadovoljni. Ekipa je ispred onoga što smo očekivali, i taktički i fizički. Očekivali smo više umora i malo lošiju igru, pogotovo u poslednjoj utakmici. Jačina rada koju smo imali ove dve nedelje, logično je bilo očekivati više umora, ali momci su naviknuti na ovaj režim rada i zato to lakše podnose nego što smo mislili – rekao je Milošević, a preneo Mondo.

Crno-beli će u Kataru igrati na prijateljskom turniru gde će im rivali biti jaki ruski klubovi – Lokomotiva, Spartak i Rostov.

– U drugom delu priprema uvek birate jače protivnike. Tada se merite. Očekujemo da će doza umora proći i da ćemo biti spremniji za te rivale. Igrali smo sa dosta dobrih rivala u Evropi, videli smo da možemo. To u Kataru će biti dobre provere. Nije bitan rezultat, koliko da se izmerimo rezultatski i suštinski vidimo gde smo – dodao je Milošević.

Strateg Partizana istakao je da klub još uvek nije završio prelazni rok i da još ima prostora za dovođenje novih igrača:

– Videćemo, uvek kada je prelazni rok i kada je u pitanju Partizan cirkuliše veliki broj informacija i broj imena. Jedna od želja, bila je javna tajna, to je bio Bojan Matić. Uspeli smo da ga dovedemo. Opredeliću se za igrače koji će nam doneti nešto novo, ne želim igrače samo da bih dovodio. Već smo imali u junu i decembru situacije da se oprostimo od nekih igrača. To nije lako, ljudski nije lako. Pogotovo jer to nisu momci koji ne zaslužuju da budu u Partizanu, komplikovane su stvari i pokušaćemo da se te stvari ubuduće više ne dešavaju. Ova ekipa je selektirana dosta dobro. Imali smo vremena od marta da izvršimo selekciju, sada doselekciju. Možda nam je potrebno par igrača kada je u pitanju defanziva.

Iako je trka za titulu po mišljenju mnogih praktično završena zbog 11 bodova zaostatka za Crvenom zvezdom, Milošević obećava da se crno-beli neće unapred predati.

– Mi ćemo se potruditi da učinimo prvenstvo zanimljivim. Jedna stvar je trka za titulu sa Zvezdom, Vojvodinom, Čukaričkim, a druga stvar je da se potrudimo da navijačima priredimo lep fudbal.

On je napomenuo i da nisu tačni navodi medija da kao trener ima ozbiljne ponude drugih klubova.

– Postoje razne priče i imam dosta prijatelja i kontakata, imam nekih poziva, ali nijedna ponuda nije ozbiljna i ne opterećujem se time. Španija, Engleska? Ko ne bi želeo da bude trener tamo, ali dugačak je put. Ja sam trener tek devet meseci. Navikao sam u životu da za sve čovek mora da se pomuči, ovo je suviše kratko da bi razmišljao o tome. Daleko od toga da nemam tu ambiciju. Sve što sam uradio u životu, nije bilo lako, ali je to bio mukotrpan i težak rad. Isto važi i za ovu drugu, trenersku karijeru – zaključio je Milošević.

Nisam gledao nijedan meč Zvezde

Trener Partizana istakao je da ne prati situaciju u Crvenoj zvezdi, kao ni mečeve sa novim trenerom Dejanom Stankovićem.

– Sada ne gledam Zvezdu. Moram da priznam da i dok smo igrali prvenstvo nisam odgledao nijednu njihovu utakmicu – naglasio je Savo Milošević.

Rezultati

Partizan – Vitorul 1:0

Partizan – Ružemberok 2:1

Partizan – Krakovija 1:1

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari