Milutinov u pravom ritmu 1Foto: EPA/ JOANJO MARTIN

Olimpijakos je na startu plej-of faze pokazao u kojim je segmentima igre neprikosnoven i zbog čega će Efesu pravljenje „brejka“ predstavljati Sizifov posao(87:72).

Atinjani žele i da večeras pruže partiju nalik prvom meču, u kojem naprosto nije bilo drame ni u obrisima, dok će Efes pokušati da barem delimično opravda epitet ofanzivno vrlo potentne ekipe, sposobne da zakomplikuje četvrtfinalnu seriju. Istovremeno, Real će biti u prilici da drugim trijumfom stekne, kao i Olimpijakos, kapitalnih 2-0, pred promenu domaćinstva i odlazak na teren Darušafake u trećem i eventualno četvrtom meču.

Uz Fenerbahče, Olimpijakos je prikazao verovatno najimpresivniju partiju na startu Top 8 faze. Nikola Milutinov bio je veoma zaslužan za ubedljiv trijumf (11p, 7sk, 2bl), u kojem su Atinjani defanzivno sveli jedan od najboljih napada na svega 72 poena. Oli je uspeo da uspori ritam i da potpuno „uguši“ igru u tranziciji Efesa. Puleni trenera Perasovića večeras bi trebalo da odigraju daleko raznovrsnije i produktivnije u reketu, jer bi ih oslanjanje isključivo na šut sa distance, sigurno dovelo u neprijatnu situaciju.

Real je na startu Top 8 dobar deo utakmice odigrao daleko ispod renomea možda i vodećeg favorita za osvajanje Evrolige. Vonamejker je bio u mogućnosti da organizuje igru po svom nahođenju i ukoliko mu nešto slično i večeras dozvole, pre svih, Tejlor (defanzivni specijalac), ali i LJulj, odnosno Dončić, kasno paljenje moglo bi da se pretvori u blokiranje motora pred odlazak u Istanbul.

Skor u četvrtfinalu

Panatinaikos – Fenerbahče (0-2)
CSKA – Baskonija (2-0)
Real – Darušafaka 21.00 (1-0)
Olimpijakos – Efes 20.00 (1-0)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari