Košarkaši FMP večeras u Železniku od 18.00 časova dočekuju Lijetvos Ritas u polufinalu ULEB kupa i jure pobedu veću od 11 poena sa koliko su poraženi prošlog utorka u Litvaniji. Tim povodom u prostorijama kluba organizovana je konferencija za novinara, a prisutnima su se obratili trener Vlada Vukoičić i igrači: Aleksandar Rašić, Branko Cvetković i Zoran Erceg.

Košarkaši FMP večeras u Železniku od 18.00 časova dočekuju Lijetvos Ritas u polufinalu ULEB kupa i jure pobedu veću od 11 poena sa koliko su poraženi prošlog utorka u Litvaniji. Tim povodom u prostorijama kluba organizovana je konferencija za novinara, a prisutnima su se obratili trener Vlada Vukoičić i igrači: Aleksandar Rašić, Branko Cvetković i Zoran Erceg. Svi su se složili u oceni da će u revanšu biti teško ali da je uz podršku sa tribina minus od 11 iz prve utakmice dostižan.
Trener „pantera“ Vlada Vukoičić kaže da je svestan svih propusta njegovog tima iz prve utakmice ali se nada reprizi četvrtfinala protiv Hapoela kada su njegovi puleni u revanšu uspeli da nadoknade minus devet iz Jerusalima.
-Svesni smo grešaka koje smo napravili u Litvaniji kada smo bili nadigrani ali smo takođe svesni da imamo veliki kvalitet i da ako budemo igrali svoju igru kao u većini utakmica ove sezone možemo da se domognemo finala. U sličnoj smo situaciji kao protiv Hapoela i verujem da ćemo uz veliku podršku sa tribina uspeti i ovoga puta da nadoknadimo minus i mi budemo ti koji se raduju na kraju- rekao je Vukoičić uz poziv navijačima da dođu i podrže njegov tim u verovatno najbitnijoj utakmici ove sezone.
Zoran Erceg, koji je bio ubedljivo najbolji igrač svoje ekipe u porazu u Viljnusu, misli da je ključ uspeha njegove ekipe u dobroj igri pod svojim košem.
-Mnogo će zavisiti od toga kako budemo odigrali u odbrani. Ako uspemo da ih stisnemo i ne dozvolimo im mnogo rešenja u napadu kao u prvoj utakmici, možemo do finala- izjavio je mladi krilni centar.
U klubu iz predgrađa Beograda nisu mogli da potvrde da li će u timu biti Krstović koji se još uvek oporavlja od povrede leđa. S druge strane ekipa Lijetvosa, koju vodi naš mladi stručnjak Aleksandar Trifunović, bi i ovoga puta trebalo da bude bez pomoći svoje prve zvezde Amerikanca Karima Raša čiji je nastup pod znakom pitanja.
Utakmica u Železniku počinje od 18.00 časova, uz direktan prenos na RTS-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari