Vaterpolisti Partizana već su napravili veliki uspeh plasmanom među osam najboljih ekipa Evrolige, kojom godinama dominiraju klubovi iz mnogo bogatijih,većih i jačih liga od naše, a večeras imaju šansu da odu i korak dalje. Najmlađi tim prestižnog takmičenja pokušaće da ponovi igru i rezultat iz prvog četvrtfinalnog meča (7:6) u Napulju i sa svojim navijačima, na domaćoj Banjici, proslavi plasman u završnicu borbe za titulu kontinentalnog šampiona.

Vaterpolisti Partizana već su napravili veliki uspeh plasmanom među osam najboljih ekipa Evrolige, kojom godinama dominiraju klubovi iz mnogo bogatijih,većih i jačih liga od naše, a večeras imaju šansu da odu i korak dalje. Najmlađi tim prestižnog takmičenja pokušaće da ponovi igru i rezultat iz prvog četvrtfinalnog meča (7:6) u Napulju i sa svojim navijačima, na domaćoj Banjici, proslavi plasman u završnicu borbe za titulu kontinentalnog šampiona. Svesni svog kvaliteta, dokazanog sjajnim učinkom u nadmetanju po grupama (samo jedan poraz u šest utakmica), crno-beli akcenat stavljaju na psihološku pripremu. Gosti iz Italije imaju iskusne igrače, kadre da kazne i najmanji trenutak samozodovljstva i opuštanje, pa u taboru šestostrukog evropskog prvaka nastoje da Filipoviću, Pjetloviću, Rađenu i društvu izbrišu iz misli sećanje na iznenađujući epilog prvih 32 minuta dvomeča za fajnal-for.

Vanja UDOVIČIĆ: Priprema za Savonu

Partizanovo dete u Posilipovoj ekipi, Vanja Udovičić, ima samo reči hvale za svoje naslednike u beogradskom timu, smatra da su šanse za uspeh „podjednake“, ali i, večerašnji meč će pokazati da li samo iz taktičkih razloga, priznaje da je ovaj duel Napolitancima samo uvertira za predstojeći meč italijanskog plej-ofa sa Savonom.

– Nismo došli da se predamo bez borbe. Iskoristićemo svaku šansu koju nam bude Partizan ostavio. Želimo na fajnal-for, imamo kvalitet za to, ali nam je u prvom planu, ipak, što bolja priprema za utakmicu sa Savonom. Titula nacionalnog prvaka je i dalje najvažniji trofej u Italiji – kaže odlični bek reprezentacije Srbije.

– Posilipo je i dalje favorit, istina manji nego što je bio pred prvu utakmicu. Ali, i mi imamo svoje šanse. I to velike. Ne pada nam na pamet da pretimo odličnom timu, kakav je italijanski, samo podsećamo na našu odličnu rolu iz Napulja, kao i učinak koji smo imali u grupi. Jedan poraz, i to još u novembru prošle godine, daje nam za pravo da se nadamo odlasku na fajnal-for – hvali protivničke, ali i bodri svoje igrače, trener našeg tima Dejan Udovičić.
Mladi stručnjak uverava da njegova ekipa neće biti žrtva balkanske filozofije „lako ćemo“, odnosno da nijedan igrač ne razmišlja kako je dovoljno samo ući u bazen, pokloniti se punim tribinama i sačekati da rival sam „potone“.
– Nismo poleteli u nebesa posle napuljske pobede. Ostali smo čvrsto na zemlji, ali to ne znači da smo u pasivi. Svesni smo snage protivnika, poštujemo ga, ali ćemo ga napasti, kao i sve ekipe koje su dolazile na Banjicu – najavljuje Udovičić.
Partizanovi klinci Milan Aleksić i Petar Ivošević slažu se da ključ uspeha treba tražiti u zaustavljanju trilinga igrača iz Srbije i Crne Gore u Posilipovim kapicama – Udovičić, Janović – Zloković, koji su glavne poluge igre gostiju.
– Videli smo u Napulju šta su im slabe tačke i kako se mora igrati protiv njih. Kvalitet imamo, određeno takmičarsko iskustvo i ogromnu motivaciju takođe, samo još da zadržimo mir u glavama. Bez njega nema pune koncetracije tokom meča, a ekipa kao Posilipo traži maksimalnu budnost i angažman od prvog do poslednjeg minuta. Pre svega naš trojac u njihovim redovima – poručuje u glas ovaj dvojac.
Duško Pijetlović uzda se u veliku želju ekipe i podršku navijača, kao idealnog recepta za najvišu ocenu na važnom ispitu koji njegova generacija večeras polaže.
– Svaka čast Posilipu, ali ako ponovimo igru sa igračem manje i više iz prvog duela, odnosno na pravi način budemo koristili pozitivnu energiju sa tribina, velike su šanse da odemo tako gde nas je malo ko očekivao na startu Evrolige – optimista je centar crno-belih, nerešiva golgeterska enigma za Kalkateru i ekipu u prošlom susret.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari