Mladi igrači za velika dela 1

Crvena zvezda ostvarila je petu uzastopnu pobedu savladavši Bačku na Marakani (3:1) zahvaljujući golovima Aleksandra Pešića (38), Abrahama Frimponga (54) i Uroša Račića (86).

Na drugoj strani, gosti su pogotkom Damira Čekovića u 81. minutu uspeli da posle sedam utakmica bez primljenog pogotka zatresu mrežu crveno-belih.

U meču koja prethodi gostovanju Krasnodoru u plej-ofu za Ligu Evrope u četvrtak, trener Vladan Milojević odlučio je da odmori standardne igrače Kangu, Boaćija i Savića dok su priliku dobili „rezervisti“ odnosno mladi Luka Ilić i Nemanja Radonjić. Milojević je nakon meča kazao da su kod njega svi igrači standardni i da će sa rotacijama nastaviti u buduće, jer želi da svi budu razigrani i u formi.

– Moja lična i želja kluba jeste da afirmišemo mlade igrače iz naše škole. Danas ih je bilo dosta u utakmici protiv Bačke. Želimo da taj trend nastavimo, da se oslonimo na kompletan igrački pogon i da stvaramo velike igrače za velika dela – dodao je Milojević.

Svi golovi Crvene zvezde postignuti su iz kornera koje je izveo Milijaš – prvo je Pešić iskoristio loptu koju je poslao 34-ogodišnji fudbaler, upisujući tako peti pogodak u isto toliko utakmica u domaćem prvenstvu, a potom su isto učinili Frimpong i Račić. Pogodak za Bačku došao je nakon kontranapada u kome je Damir Čeković pogodio stativu a lopta se odbila u mrežu iza Borjana.
Narednu utakmicu u domaćem prvenstvu Crvena zvezda igra protiv Borca u subotu.

"Bez pritiska pred Krasnodor"

Govoreći o utakmici protiv Krasnodora Vladan Milojević je kazao da ne treba stvarati dodatan pritisak pred taj duel. „Svesni smo šta taj dvomeč može da nam donese, ali idemo tamo da damo sve od sebe, da se pokažemo u pravom svetlu, pa ćemo videti posle utakmice u Beogradu, za šta je to dovoljno „, rekao je Milojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari