Posle poražavajuće igre i rezultata u večitom derbiju, predsednik Crvene zvezde Dragan Stojković imao je što-šta da kaže i zameri treneru Dušanu Bajeviću i njegovim izabranicima. Prvi čovek kluba iz Ljutice Bogdana najpre je održao jednočasovni sastanak sa strategom crveno-belih, te je potom detalje tog razgovora predočio i igračima.

Posle poražavajuće igre i rezultata u večitom derbiju, predsednik Crvene zvezde Dragan Stojković imao je što-šta da kaže i zameri treneru Dušanu Bajeviću i njegovim izabranicima. Prvi čovek kluba iz Ljutice Bogdana najpre je održao jednočasovni sastanak sa strategom crveno-belih, te je potom detalje tog razgovora predočio i igračima.
– Ovo je sasvim normalan i logičan potez nakon onakve utakmice. Sa Bajevićem sam analzirao derbi, kao i uopšteno situaciju u ekipi. Nadam se da će ovi razgovori uroditi plodom. Sigurno je da Dušanu Bajeviću nije ugrožena trenerska pozicija. Jedan poraz ne može da uzdrma mesto treneru u klubu kao što je Crvena zvezda. Što se igrača tiče, moram istaći da su mnogi potrošili kredit koji su imali kod mene, a koji su igrači u pitanju videće se već u narednim utakmicama. Fudbaleri su mi obećali da će u subotu protiv Banata konačno pokazati igru koja se od nijh i očekuje i nadam se da će ispoštovati dogovor. Oba sastanka su, dakle, imala za cilj da se igra poboljša u nastavku prvenstva – priča Stojković.

Šteta 33.000 evra

Crvena zvezda je od prodatih ulaznica za derbi inkasirala 12.441.000 dinara, međutim, ovaj prihod značajno umanjuje šteta koju su napravili navijači Partizana na južnoj tribini Marakane. Polomljeno je 1.500 stolica, a kako svaka nova staje 22 evra, ukupna šteta se procenjuje na čak 33.000 evra.

Nekima od tih igrača koji su potrošili „kredit“ kod predsednika sada preti i kazna od kluba.
– O kaznama ću dobro razmisliti. Nedopustivo je da se derbi odigra onako opušteno. Definitivno su jesenji rezultati uspavali igrače, pravo je vreme da se trgnu i probude. Od njih zahtevam da budu mobilni, da poštuju zahteve modernog fudbala. Ne živi se od stare slave, treba se stalno dokazivati. Ako se i odlučim da kaznim pojedince, to će biti interna stvar kluba – kaže Stojković. S obzirom na to da su posle samo dva kola izgubili čak pet bodova, te i da plus u odnosu na Partizan sada iznosi „samo“ devet bodova, crveno-beli će morati da stopiraju planove za Ligu šampiona i ponovo se usredsrede na domaće prvenstvo.
– Da smo pobedili u derbiju mogao bih da razmišljam o planovima za leto, ovako u mislima treba da nam bude samo gostovanje u Zrenjaninu. I kada smo imali 14 bodova prednosti u odnosu na Partizan, govorio sam da prvenstvena trka još nije gotova. Mnogima je to zvučalo ironično. Ipak i sada smo u dobroj poziciji. Imamo dobar tim i dalje veliku bodovnu zalihu. Dakle, tu su svi preduslovi za odbranu titule – napominje Stojković.
Prvi čovek srpskog šampiona uveren je da jedan poraz, pa bio on onako ubedljiv i još pri tom od komšija iz Humske, neće i ne može uzdrmati klub. Štaviše, Stojković u subotnjem porazu vidi i dobre stvari.
– Posle derbija niko od nas nije spavao. Onakav rezultat boli, ali sigurno nećemo dozvoliti da nas jedan poraz od Partizana poremeti. Pa, kako li je samo njima bilo prethodnih 11 godina. Onako kako smo počeli subotnji meč, tako smo ga i završili. Partizan je bio neverovatno motivisan, a mi smo odigrali u plitkoj formaciji i uskoj igri. Ne sećam se kada je Partizan u derbiju igrao toliko dobro, a Zvezda onako loše. Ipak, ovaj poraz došao je u pravom trenutku. Siguran sam da će se igrači sada osvestiti. Prvenstvena trka je duga, a mi se i dalje pitamo za našu sudbinu u ovoj sezoni – zaključio je Stojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari