Posle mnogo godina apstiniranja od finalne borbe za naslov državnog prvaka, Crvena zvezda je nikad bliža konačnoj borbi za trofej. Beograđani se nalaze samo na korak od ostvarenja dugogodišnjeg sna, a da bi njega pretočili u javu već danas, neophodno je da večeras (20 časova) savladaju Hemofarm.

Posle mnogo godina apstiniranja od finalne borbe za naslov državnog prvaka, Crvena zvezda je nikad bliža konačnoj borbi za trofej. Beograđani se nalaze samo na korak od ostvarenja dugogodišnjeg sna, a da bi njega pretočili u javu već danas, neophodno je da večeras (20 časova) savladaju Hemofarm. Jer, ukoliko pobede „farmaceute“ u okviru drugog meča polufinala plej – ofa plasiraće se u finale, gde je čeka večiti rival Partizan.
Iako su na startu Superlige mnogi otpisali crveno-bele, svrstavajući ih u red timova koji jesu u stanju da dođu do plej-ofa, ali ne i same završnice, oni su uspeli da smognu snage, prevaziđu sve probleme (brojne povrede, smena trenera, krah u Jadranskoj ligi…) i upuste se u borbu za prvi pehar namenjen prvaku Srbije.
Prvi meč su dobili Beograđani u Milenijumu (74:72) i to na prilično srećan način, a svi u taboru crveno-belih su svesni težine zadatka koji ih očekuje u Pioniru. Vrščani su u polufinalnu seriju ušli kao prvoplasirani tokom ligaškog dela, ove sezone ne znaju za poraz u Pioniru i svakako su željni osvete za dva pretrpljena neuspeha na svom parketu u poslednjih mesec dana. Zato trener crveno – belih Stevan Karadžić poziva na oprez.
– Svakako nam neće biti lako. Očekuje nas veliki i težak posao, moramo biti maksimalno skoncentrisani. Jesmo dosta oslabljeni neigranjem Miloševića, ali ne smemo u tome tražiti alibi. Svi smo mobilisani, motivacija je na najvišem nivou i spremni smo da posao odradimo do kraja i na najbolji mogući način – kaže Karadžić.
Veliki peh za Beograđane svakako je odsustvo plejmejkera Igora Miloševića, koji će nakon operacije potkolenice morati da pauzira tri meseca.
– Njegov izostanak je veliki hendikep, pogotovo u situaciji kada je dostigao najbolju formu ove sezone. Svima nam je mnogo žao i daćemo sve od sebe da u Pioniru pobedimo baš za njega – kaže Karadžić, koji o toj toliko ugroženoj poziciji u Zvezdinom timu na kraju kaže:
– Moramo da stisnemo zube. Radivojević će i dalje obavljati ulogu glavnog organizatora igre, a Stiven Marković, koji još uvek nije dovoljno oporavljen, dobiće značajniju minutažu. Igorovo mesto u timu zauzeće jedan od juniora – Kovačević ili Popadić – zaključuje Zvezdin strateg.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari