Moto GP: Pobeda Markeza u poslednjoj trci sezone 1Foto: EPA-EFE/ ALEJANDRO GARCIA

Vozač Repsol Honde i aktuelni šampion, Mark Markez, zabeležio je pobedu na poslednjoj trci ove sezone, voženoj u Valensiji za VN Španije.

On je na stazi „Rikardo Tormo“ ujedno doneo i šampionsku titulu svojoj ekipi u borbi konstruktora, pošto je Honda na kraju imala 12 poena više od Dukatija (547-535).

Sam Markez je nešto slabije startovao i sa druge pozicije pao na sedmo mesto pre prve krivine, ali to ga nije sprečilo da u nastavku prikaže ono što ga čini najboljim na svetu, te da u roku od pet krugova dođe do prvog mesta koje je ljuborno čuvao do kraja trke.

On je drugoplasiranog u današnjoj trci, Fabiaa Kvartaraa, obišao u jedanaestoj krivini, 20 krugova pre kraja, a onda samo uvećavao prednost nad talentovanim Francuzem, koja je na kraju iznosila skoro dve sekunde.

Treći je kroz cilj prpšao Džek Miler iz Pramak Dukatija, a trku je obeležio i drugi vozač Repsol Honde, Horhe Lorenzo, kome je ovo bila poslednja trka u Moto GP šampionatu, budući da se na kraju sezone oprašta od aktivnog sporta.

On je trku završio na 13. mestu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari