Navikli smo u poslednje vreme da iz „belog sporta“ stižu isključivo lepe vesti, a poslednja u nizu došla je u nedelju iz Plovdiva. Pobedom protiv Bugarske i plasmanom u baraž za dopunu mesta u B grupi Fed kupa, naše reprezentativke su načinile veliki uspeh, a „najveći krivac“ zbog skoro euforičnog stanja koje vlada u Teniskom savezu Srbije je Jelena Janković.

Navikli smo u poslednje vreme da iz „belog sporta“ stižu isključivo lepe vesti, a poslednja u nizu došla je u nedelju iz Plovdiva. Pobedom protiv Bugarske i plasmanom u baraž za dopunu mesta u B grupi Fed kupa, naše reprezentativke su načinile veliki uspeh, a „najveći krivac“ zbog skoro euforičnog stanja koje vlada u Teniskom savezu Srbije je Jelena Janković. Sedma teniserka sveta je najzaslužnija za uspeh „crvenih“ , ali mlada Beograđanka je ovaj put osim kvaliteta, (ponovo) pokazala i neizmernu ljubav prema zemlji iz koje potiče. Nakon prošlonedeljnog osvajanja titule na WTA turniru u Čarlstonu, kada su svi očekivali otkazivanje reprezentaciji pred duel sa Bugarkama, naša najbolja teniserka je posle dvodnevnih putešestvija sa američkog kontinenta stigla u Plovdiv gde je vidno iscrpljena prosto nosila našu reprezentaciju do ovog značajnog trijumfa. Reči hvale stižu sa svih strana, a jedan od „najglasnijih“ je predsednik Teniskog saveza Srbije Slobodan Živojinović.

Ivanović za začin

U Teniskom savezu Srbije nisu mogli da potvrde da li će Ana Ivanović nastupati za našu reprezentaciju u narednim mečevima koji očekuju srpski Fed kup tim, a na pitanje da li očekuje Anin dolazak, Jelena Janković je iskoristila priliku da se metaforički našali na račun druge po kvalitetu srpske igračice.

– Mi smo bili na pijaci, kupili sve što treba i sve pripremili, a Ani je ostalo samo da posoli ili začini ručak. Šalu na stranu, jako bi volela da igram zajedno sa njom i mislim da bi ona svojim kvalitetom mnogo doprinela našem timu – izjavila je Jankovićeva.

– Teško je poverovati u ovo što je Jelena uradila i mene kao čoveka to stvarno ostavlja bez teksta. Čestitam i ostalim devojkama na ovom velikom uspehu i mislim da u budućnosti možemo još više – izjavio je popularni Boba.
Već tradicionalno elegantna sa širokim osmehom na licu, popularna Džej-Džej je prosto blistala od zadovoljstva.
– Veoma sam ponosna što imam priliku da predstavljam svoju zemlju. Nadam se da ćemo nastaviti s ovakvim rezultatima i da ćemo u perspektivi osvojiti Fed kup – rekla je Jankovićeva. Naše teniserke će u sredu dobiti protivnika s kojim će u plej-ofu „ukrstiti koplja“ sredinom juna, ali nakon svega prikazanog ovog vikenda u zemlji naših istočnih suseda imamo pravo da verujemo da još veći uspesi naše reprezentacije tek dolaze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari