Dok fudbaleri po završetku ovosezonskih obaveza budu na zasluženom odmoru, Upravni odbor Crvene zvezde imaće najviše posla. Na vladi crveno-belih je da u kratkom periodu osmisli novi plan pokušaja ulaska u Ligu šampiona, a do koje naš prvak sigurno neće moći bez kvalitetnih pojačanja.

Dok fudbaleri po završetku ovosezonskih obaveza budu na zasluženom odmoru, Upravni odbor Crvene zvezde imaće najviše posla. Na vladi crveno-belih je da u kratkom periodu osmisli novi plan pokušaja ulaska u Ligu šampiona, a do koje naš prvak sigurno neće moći bez kvalitetnih pojačanja. Upravni odbor treba da da i odgovor na trenutno aktuelno pitanje – Hoće li Boško Đurovski ostati na klupi šampiona i u narednoj sezoni ili će za eventualno „druženje“ sa evropskom elitom biti angažovan novi trener?
– Nastojaćemo da zadržimo sve igrače koje možemo. Moramo i da dovedemo adekvatna pojačanja kako bismo mogli da se nosimo sa klubovima koji su stalni učesnici Lige šampiona. Što se trenera Đurovskog tiče, činjenica je da je on napravio odličan posao. Podigao je samopouzdanje ekipi, tri puta pobedio Partizan, osvojio titulu i ostaje još samo kroz Kup da zaključi ovosezonsku priču. Đurovski je deo Zvezde i tako će uvek biti – priča član Upravnog odbora i bivši fudbaler Crvene zvezde Vladimir Jugović.

Purović Zvezdin sportista meseca

Sportsko društvo Crvena zvezda za sportistu meseca izabralo je fudbalera Milana Purovića. Napadač crveno-belih ovo priznanje zaslužio je golovima postignutim na, kako se pokazalo, prelomnim mečevima za odbranu titule.

– Zaista sam počastvovan. Da nije bilo mojih saigrača, ne bih ni dobio ovo priznanje. Svim ljudima koji veruju u mene gledaću da se odužim golovima – rekao je Purović, koji je novčanu nagradu od 40.000 dinara prosledio u fond za decu sa Kosova.

Proslavljeni fudbalski as ne krije da će klub tokom letnjeg prelaznog roka teško doći do pravih pojačanja, a kako sam kaže sve bi bilo mnogo lakše da skautska mreža bolje funkcioniše.
– Mreža skauta mora biti kvalitetnija i brojnija. Pa, niko neće da dođe u Zvezdu za male pare. Mi nemamo budžet od 50.000.000 evra, niti ćemo ga ikada imati i baš zbog toga mnogo bi nam značilo kada bismo svake godine mogli prvom timu da priključimo nekoliko omladinaca – objašnjava Jugović.
A u ovoj sezoni prvotimcima nije priključen nijedan Zvezdin omladinac! Ne tako davno klub iz Ljutice Bogdana se dičio baš tom omladinskom školom…
– Činjenica je da tim u ovoj takmičarskoj godini nije osvežen. Imali smo i trenera koji je više poverenja imao u proverene i iskusnije igrače. Uvek sam za to da se šansa pruži mladima. Puno se pričalo o radu u Zvezdinoj omladinskoj školi. Ima tu kvalitetnih klinaca, kao što je Milan Pršo… Na nedavno održanom turniru u Vijaređu, „ukrali“ su nam sjajnog mladog levog beka. Toliko o našoj skautskoj mreži. Takve stvari ne smemo više da dopuštamo – napominje Jugović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari