Đorđević o euforiji, pritisku, suđenju... 1Foto: EPA-EFE/SPYROS CHORCHOUBAS

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je Argentina zaslužila pobedu u današnjem meču i plasman u polufinale Svetskog prvenstva.

„Težak poraz za nas, boli nas ovo. Mogli ste iz reči Nemanje Bjelice da shvatite pod kolikim su pritiskom bili ovi momci tokom celog prvenstva i pre njega. Bilo je euforije, u našoj zemlji su nas svi pratili, svi su jedva čekali da nas vide na ovom turniru, tek tako smo postali favoriti… Ceo svet je pričao da smo mi taj tim, da ćemo osvojiti zlato… To nekad ne pomaže, naprotiv“, rekao je Đorđević na konferenciji za novinare posle meča.

Košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinale Svetskog prvenstva u Kini, pošto je danas u četvrfinalu izgubila od Argentine sa 87:97.

„Mislimo da su ovi momci čvrsti i iskusni, pogotovo Bjelica kao jedan od lidera, ali po ovome što je ispričao vidite šta se sve motalo po njihovim glavama“, rekao je selektor Srbije.

Đorđević se potom osvrnuo na samu utakmicu.

„Plejmejking je bio ključ. Na tržištu nekretnina moto je ‘lokacija, lokacija, lokacija’, a u košarci ‘bekovi, bekovi, bekovi’, uz svo poštovanje visokim igračima. I to smo videli danas. Oni su sve vreme kontrolisali igru, dok smo mi imali previše izgubljenih lopti u prvom poluvremenu. Možda zato što nismo bili psihički spremni, možda i zbog odbrane Argentinaca“, rekao je Đorđević.

On je naveo da je bilo dosta grube igre i da mu se nisu dopale neke sudijske odluke.

„Ali, Argentina je tokom celog šampionata imala najviše ukradenih lopti, ruke njihovih igrača su veoma brze, ali bilo je mnogo faulova koji nisu svirani. Oni su se prilagodili tom kriterijumu, mi nismo“, rekao je selektor Srbije.

Srbija je u četvrtoj četvrtni uspela da povede, to je, po rečima Đorđevića, bio dobar momenat.

„Da smo uspeli da malo produžimo taj period došli bismo do ‘vazduha’ koji nam je bio potreban. Opet smo imali neke izgubljene lopte, što ne sme da se dešava u ovakvim utakmicama, a njihov šut je u ključnim momentima bio sjajan. Koševi kakve su postizali Kampaco i Garino ti jednostavno ‘polome noge'“, rekao je Đorđević.

Selektor Srbije je naveo i da je Kampaco dominirao na ovoj utakmici i istakao da je ovo njegova pobeda.

„Skola je njihov emotivni lider, možda jedna od najvećih košarkaških legendi svih vremena. On im je pomogao da postanu pobednička ekipa. Čestitam treneru i celoj Argentini, zaslužili su da pobede“, rekao je Đorđević.

Srbija će se boriti za plasman od petog do osmog mesta.

„Došli smo ovde kao tim, vratićemo se kao tim. Ponosan sam na ove momke. Ovo je dobra grupa momaka, počastvovan sam što sam njihov trener. Uvek su davali 100 odsto, ali nešto je nedostajalo u poslednje dve utakmice. Ali, to je košarka“, rekao je Đorđević.

Selektor Srbije je na kraju naveo da još ne zna da li će Vasilije Micić igrati u utakmicama za plasman.

„Videćemo da li će Micić ostati s nama. Rekao sam igračima da je pokazao veliku mentalnu snagu. Pokušao je da pomogne… Jako smo zahvalni što je bio s nama, ja, igrači, cela zemlja“, rekao je Đorđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari