Đorđević: Odlično smo reagovali u drugom poluvremenu 1Foto:Beta

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je njegova ekipa odlično reagovala u drugom poluvremenu današnjeg meča protiv Francuske i dodao da Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica i Vladimir Lučić nisu bili u timu iz preventivnih razloga.

„Odlična utakmica za nas bez obzira što smo bez trojice igrača u rotaciji, Bjelice i Bogdanovića preventivno i Lučića, isto. Imali su neke fizičke probleme za koje se nadam da će već od sutra ili prekosutra da budu u redu i da će svi biti u stroju. Nismo hteli da rizikujemo sa Lučićem i dobro je što smo odradili ovako kako smo odradili“, rekao je Đorđević, prenosi Košarkaški savez Srbije.

Košarkaši Srbije upisali su danas i treću pobedu na „Austajger kupu“ u kineskom Šenjangu pošto su bili bolji od Francuske 61:56.

„Dva različita poluvremena protiv sjajne Francuske, ekipe koja će, po mom mišljenju, biti u prve četiri. Oni su igrali bez De Koloa. Imali smo jednu fizičku, intenzivnu, snažnu utakmicu, na poen i odlično smo odreagovali u drugom poluvremenu, uz neke korekcije. Mnogo izgubljenih lopti, mnogo promašenih penala… To je prvo što upada u oči“, rekao je Đorđević.

Selektor Srbije je istakao i da sve vreme priprema postoji razlika u fizičkoj pripremljenosti jednog dela igrača koji su prošli kroz timske pripreme i drugog dela igrača koji su imali privatne pripreme.

„Jedan na nula ne postoji košarka, jedan na nula ne postoji način da se spremiš za bilo koje takmičenje, pa čak ni za utakmicu, nego samo i jedino timske pripreme koje imaju određeni plan, sistem i princip i koje daju rezultat već godinama. I to je analiza celog ovog pripremnog dela. Nadamo se da ćemo kako protiče prvenstvo da svedemo tu razliku na što manji nivo, jer je očigledno da će biti ključ“, rekao je on.

„Kao što od početka ovih šest godina pričam, fizički i atletski moramo da budemo dominantni da bismo došli do rezultata koje priželjkujemo i zbog kojih radimo svakog dana“, dodao je Đorđević.

Meč protiv Francuske bio je poslednja provera Srbije pred Svetsko prvenstvo, na kome prvi meč igra 31. avgusta u Fošanu od 9.30 protiv Angole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari