I Gober na reveru Skole 1Foto:Logo

Košarkaška reprezentacija Argentine se plasirala u finale Svetskog kupa pobedom na Francuskom rezultatom 80:66.

Do fantastičnog uspeha odveo ih je fenomenalni 39-godišnji Luis Skola, koji je svojim poenima otvorio i zatvorio utakmicu, te nije dozvolio francuskom timu ikakvu šansu da dođe do kontrole nad ritmom i eventualnog preokreta.

„Gaučosi“ su od samog starta krenuli ozbiljno, uspeli da uspostave svoju igru i pod košem bili dominantni kako u skokovima tako i u poenima. Francuska je odgovorila u drugoj deonici preko Laberija i De Koloa, ali su Argentinci imali spreman odgovor i serijom 8-0 čiji su inicijatori bili Skola, Kampaco i Delia otišli na poluvreme sa 39:32.

Treća četvrtina je verovatno bila i ključna, probudili su se i rezervisti Vildoza i Dek te doneli najveću prednost Argentini koja je bila 57:42. Najbolji igrači trikolora Evan Furnije i Nando De Kolo nisu uspevali da dođu do koša protivnika., naročito Furnije koji se propisno ispromašivao.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je veteran Luis Skola sa dabl-dabl učinkom od 28 poena i 13 skokova, Kampaco je dodao 12, a Dek 11 poena. U poraženom timu Frank Ntikilina bio je najzapaženiji sa 16 poena koliko je dodao i Furnije ali sa vrlo lošim šutem iz igre 6/17 i čak četiri promašena slobodna bacanja od sedam pokušaja. Centar Jute DŽez Rudi Gober bio je skroz odsečen i za skoro 30 minuta na parketu postigao je samo tri poena uz isto toliko upućenih šuteva ka košu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari