Jokić favorit za MVP igrača 1Nikola Jokić Foto: STARSPORT

Nikola Jokić je prema tvrdnji novinara čuvene sportske televizije ESPN u SAD jedan od glavnih favorita za MVP igrača Mundobasketa. U košarkaškoj emisiji „Skok“ (The Jump) analitičar Bobi Marks tipovao je da će Jokić biti ne samo najbolji na Svetskom prvenstvu u Kini, već i da će MVP titulu poneti naredne sezone i u NBA ligi.

Poznati košarkaški novinari Kasidi Harbert, Ramona Šelburn i Rojs Jang ostali su zatečeni u studiju kada je Marks tipovao da će Jokić biti najbolji igrač NBA lige.

Šelburnova je za najboljeg u narednoj sezoni tipovala Lebrona DŽejmsa, dok je Jang svoj glas dao Kavaju Lenardu, a Habert svoj Entoniju Dejvisu. „Moj glas ide igraču koji uopšte nije na užoj listi, Nikoli Jokiću“, rekao je Marks kome je inače specijalnost funkcionisanje „seleri kepa“.

On je istakao da je Jokić u prednosti u odnosu na Adetokumba zbog „supermaks“ ugovora, koji očekuje grčkog košarkaša narednog leta. Marks objašnjava da bi grčkog košarkaša to moglo da omete narednog leta jer mu od tolike količine novca koju će dobiti može opasti motiv, dok je Jokić „još uvek gladan trofeja“.

„Jokića očekuje Mundobasket u Kini na koji je otišao uprkos napornoj sezoni u Denveru. Nema dileme da će tamo biti među najboljima, ako ne i MVP. On je momak koji je još uvek željan pobeda i biće najbolji u Denveru. Mnogi ga potcenjuju misleći da je spor, ali on je uvek brz taman onoliko koliko treba“ zaključio je Marks. Jokić je inače prošle sezone u NBA ligi bio četvrti u trci za najboljeg košarkaša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari