Kajl Lauri se povukao iz reprezentacije SAD 1Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Košarkaš Toronta Kajl Lauri povukao se iz reprezentacije SAD i neće biti među kandidatima za tim na Svetskom prvenstvu u Kini.

Lauri je rekao da se nije dovoljno oporavio od operacije palca, zbog čega mu lekari ne dozvoljavaju da trenira, iako se on nadao da će se u jednom trenutku priključiti pripremama ekipe.

Posle sastanka sa hirurgom u ponedeljak, Lauri je shvatio da neće moći da igra.

„Nadao sam se da ću se vratiti na vreme i pomoći mojoj zemlji u borbi za zlato na predstojećem turniru. Volim da igram za reprezentaciju, ali ovo moram da propustim i navijaću za ekipu od kuće“, naveo je Lauri na društvenim mrežama.

Na pripremama kod trenera Grega Popovića nalazi se 15 igrača koji konkurišu za 12 mesta: Dearon Foks (Sakramento), Džo Haris (Bruklin), Donovan Mičel (Juta), Markus Smart (Boston), Kemba Voker (Boston), Derik Vajt (San Antonio), Harison Barns (Sakramento) i Džejlen Braun (Boston).

Tu su i Kajl Kuzma (Los Anđeles Lejkers), Kris Midlton (Milvoki), Džejson Tejtum (Boston), Pi Džej Taker (Hjuston), Bruk Lopes (Milvoki), Mejson Plamli (Denver) i Majls Tarner (Indijana).

Reprezentacija SAD će u petak u Kaliforniji igrati prijateljsku utakmicu protiv Španije, zatim će otputovati u Australiju.

Svetsko prvenstvo održaće se od 31. avgusta do 15. septembra u Kini, a selekcija SAD igraće u Grupi E sa Turskom, Češkom i Japanom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari