Lako protiv Novog Zelanda 1Foto: FoNet/Košarkaški savez Litvanije

U drugom kolu turnira u Šenjangu, košarkaška reprezentacija Srbije savladala je danas Novi Zeland sa 88:78 (25:16, 28:26, 15:8, 20:28) i zadržala stopostotan učinak u pripremama za prvenstvo sveta, koje počinje 31. avgusta.

Bila je to osma zvanična utakmica koju su odigrali naši košarkaši i osma pobeda, a slavili su i u revijalnom susretu u Čačku na početku priprema. Selektor Aleksandar Đorđević danas je iz ekipe izostavio Vladimira Lučića i Nemanju Bjelicu, a Bogdan Bogdanović i Miroslav Raduljica su bili na klupi, ali nisu ulazili u igru.

Tako je utakmicu odigralo svega osam igrača i to je, najverovatnije, bio uzrok pada u finišu susreta, kada je pobeda već bila obezbeđena. Đorđević je danas insistirao na unutrašnjoj igri, pa je bilo trenutaka kada su u petorci bila trojica visokih igrača, s tim što je tada Nikola Jokić bio četvorka, sa zadatkom da razigrava Bobana Marjanovića i Nikolu Milutinova.

To je funkcionisalo dosta dobro, pa su ta trojica igrača bili najefikasniju u našem timu, a bilo je dosta i povratnih lopti za bekove, ali nismo forsirali šut spolja. Novi Zeland je, s druge strane, igru zasnivao isključivo na šutu za tri poena, jer njihovi visoki igrači nisu mogli da urade mnogo toga u našem reketu. Sredinom treće četvrtine Srbija je imala prednost od 20 poena i nakon toga je intenzitet igre našeg tima počeo lagano da pada, ali pobeda nije dovođena u pitanje.

Najviši igrač Srbije Boban Marjanović je o meču rekao:

„Nešto slabije smo otvorili meč, oni su igrali vrlo jako, bila je to teška utakmica… Nedostajalo nam je nekoliko bitnih igrača, mislim da smo igrali dobro. Sigurno da treba da napravimo još neke male korekcije, ali je generalno bilo dobro. Igramo kao tim i jedino o čemu razmišljamo je kako da budemo što bolji.“

U poslednjem kolu turnira u Šenjangu, Srbija će u utorak imati najteži test na pripremama, jer će joj protivnik biti Francuska. Srbija: Simonović 8 (7 sk), Raduljica, Birčević 5, Jokić 8 (11 sk, 5 as), Milutinov 19 (4 sk), Micić 9 (3 sk, 9 as), Gudurić 9 (5 sk), Jović 13 (5 sk, 4 as), Marjanović 17 (4 sk). Novi Zeland: T. Vebster 16, Dilejni 9, Keni, K. Vebster 9, Aberkrombi 4, Lo 10, Smit-Milner 10, Ngatai 7, Rasbeč 6, Pledžer 5, Fotu 2. (K

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari