Mundobasket: Pobeda Srbije protiv SAD 1Foto: EPA-EFE/ COSTFOTO CHINA OUT

Košarkaši Srbije zabeležili su pobedu protiv Sjedinjenih Američkih Država 94:89 u razigravanju od petog do osmog mesta na Svetskom prvenstvu u Kini, te će se „Orlovi“ boriti za peto mesto protiv boljeg iz duela Poljska – Češka.

Srbija je fantastično ušla u ovaj meč zahvaljujući fenomenalnom šutu Bogdana Bogdanovića za tri poena (4/4), a onda su mu se pridružili i ostali saigrači u fazi napada pa su izabranici selektora Saše Đorđeviča ubrzo poveli dvocifrenom razlikom (17:5).

Nisu tu stali „Orlovi“ pa je ubrzo razlika bila i „plus 18“ (23:5), da bi u finišu četvrtine Nemanja Blejica pogodio trojku za nestvarnih 32:7 na semaforu.

Ipak, od početka druge četvrtine SAD počinje da igra na prepoznatljivom nivou i lagano izabranici selektora Grega Popoviča „tope“ prednost protivnika.

Pogađali su redom Kemba Voker, Majles Tarner i Herison Barns, a igrači Srbije nisu u napadu mogli da „pronađu“ nikakavu produkciju, pa su na poluvremenu vodili samo sa četiri poena prednosti (44:40).

No, u drugom poluvremenu Srbija je zaigrala mnogo bolje, pre svega u napadu, jer je Bogdan Bogdanović ponovo preuzeo ulogu lidera, a odlično ga je pratio i Vladimir Lučić, te su njih dvojica na kraju ubacili kombinovano 43 poena (28+15).

Uz to, sjajnu rolu su zabeležili i centri Srbije Boban Marjanović i Nikola Milutinov sa kojim su velikih problema imali visoki igrači selekcije SAD, a tokom čitavog toka drugog poluvremena igrači Srbije su kontrolisali ritam utakmice kao i rezultat, tako da protivnička ekipa nijednom nije uspela da dođe do vođstva.

Sa druge strane Srbija je sjajno šutirala iz daljine, postigavši čak 15 trojki, a i u asistencijama je bila bolja od protivnika (26:20), dok su košarkaši SAD imali osam skokova više (41:33).

U selekciji SAD Harison Barns sa 22 i Kemba Voker sa 18 poena su bili bolji od ostalih u selekciji SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari