Nemačka štampa o Mundobasketu: Srbi dobili laku grupu 1Foto: FoNet/Košarkaški savez Litvanije

Štampa na nemačkom bavi se i predstojećim Svetskim prvenstvom u košarci koje se održava u Kini. Za nemačkog selektora Redla, Srbija spada u najbolje timove šampionata. Baš kao i njegova Nemačka.

Rajnland pfalc onlajn je pod naslovom: „Ovo će verovatno biti najbolje Svetsko prvenstvo svih vremena“ objavio intervju sa nemačkim selektorom Henrikom Redlom. On je bio reprezentativac 1993. godine, kada je Nemačka ostvarila svoj najveći međunarodni uspeh svih vremena – sa trenerom Svetislavom Pešićem.

Nemačka štampa o Mundobasketu: Srbi dobili laku grupu 2
Foto: FoNet/Košarkaški savez Litvanije

Redl smatra da je aktuelni nemački tim jedan od najboljih u istoriji i da je za takvu ekipu „ovo Svetsko prvenstvo samo početak; ovaj kadar može da ostane na okupu tokom čitavog predstojećeg olimpijskog ciklusa – iz ove košarkaške generacije ćemo moći još dugo da crpimo uspeh“.

Na pitanje kako bira igrače, Redl odgovara da najviše voli da prati utakmice na licu mesta i da je zato mnogo putovao: „Ove godine sam bio dvaput u SAD, bio sam u Španiji, u Turskoj, u Srbiji (…) ali pratim utakmice i preko računara ili televizije…“ Ko je za njega još favorit? – „Amerikanci kanda nisu tako premoćni kao što smo navikli, ali za SAD će biti ionako tesno, jer postoji čitav niz ekipa koje mogu da se bore za medalje i titulu. NBA je puna evropskih zvezda. Antetokounmpo je košarkaš NBA-lige sa najvećom vrednošću koji igra za Grčku, sa Goberom Francuska ima najboljeg odbrambenog igrača, a Jokić, jedan od najboljih uopšte, igra za Srbiju“.

Na sportskom portalu Špoks jedna od glavnih vesti je da „Miloš Teodosić neće igrati na SP u Kini zbog povrede. Nju je zadobio na test-utakmici protiv Litvanije (72:68) u Beogradu; još tada je selektor Saša Đorđević slutio da to neće izaći na dobro (…) ta vest je bolna, ali imaju Srbi na poziciji plejmejkera još konja za trku – tu su Vasilije Micić i Stefan Jović, point guards međunarodne klase. Za Teodosića problemi sa stopalom nisu novi; on se u protekle dve godine igrajući u „Klipersima“ stalno borio sa povredama i odigrao samo 60 utakmica. U februaru su se „Klipersi“ oprostili od njega, a on je tek letos potpisao novi ugovor – za Virtus Bolonju. I u Italiji je, baš kao i u timu „orlova“, njegov trener – Saša Đorđević.

Isti portal citira Đorđevićevu poruku timu SAD za slučaj da se susretnu na SP: „Neka im je bog u pomoći“. Inače piše da su „Srbi dobili laku grupu: čeka ih najpre Italija, pa Filipini i Angola, a posle toga bi trebalo da igraju protiv dva najbolja tima grupe C, u kojoj su Španija, Portoriko, Iran i Tunis“.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari