Iako pobedi u zube ne bi trebalo da se gleda, činjenica je da u ovoj Zvezdinoj iz 129. večitog derbija i nema šta da se vidi „osim“ ta tri osvojena boda. Ipak, to ne može biti malo obzirom na to da su crveno-beli trijumfom nad Partizanom značajno približili odbrani titule, pa ukoliko na kraju i stvarno to učine niko se i neće sećati detalja i igre koju se fudbaleri Crvene zvezde prikazali na tom osvajačkom pohodu.

Iako pobedi u zube ne bi trebalo da se gleda, činjenica je da u ovoj Zvezdinoj iz 129. večitog derbija i nema šta da se vidi „osim“ ta tri osvojena boda. Ipak, to ne može biti malo obzirom na to da su crveno-beli trijumfom nad Partizanom značajno približili odbrani titule, pa ukoliko na kraju i stvarno to učine niko se i neće sećati detalja i igre koju se fudbaleri Crvene zvezde prikazali na tom osvajačkom pohodu. Kako su u ovom okršaju večitih izostali pravi potezi i detalji vredni pomena- zbog promašenog penala, razbijanja stakla na svlačionici i obračuna sa Lomićem, ofanzivac šampiona Ognjen Koroman „zaslužio“ je zvanje centralne figure minulog derbija.
– Slomio sam vrata moje kuće, platiću, neću da mi promaja bude u kući – kroz osmeh kaže Koroman i nastavlja:
– Bio sam frustriran što sam promašio penal. Zvezdino sam dete, u karijeri nikada nisam promašio penal i to mi se dogodilo baš kada sam izvodio najbitniji udarac u karijeri. Posle sam se smirio i sve je došlo na svoje.
Fizčki obračun sa Lomićem po završetku utakmce zbog kojeg mu predstoji i sankcija Zajednice prvoligaša, reprezentativni vezista smatra potpuno opavdanim, jer kako kaže „on nije kriv“.
– Posle meča Lomić je nasrnuo na mene, pa sam logično uzvratio. Nismo imali verbalni duel, pa ne znam zbog čega se osećao prozvanim. Ne možemo da dozvolimo da se neko tako ponaša na Marakani. Ne može niko da mi dođe u kuću i da me vređa. On je mene udario. Šta sam trebao da uradim, da stojim i da gledam kako mi udara šamare. Zaštitio sam svoju ličnost, ne bih to uradio da on nije krenuo prvi na mene. Bilo je još tu stvari, mnogo igrača je bilo u konfliktnim situacijama, na terenu i u tunelu. Na agresiju se odgovara agresijom. Ali sve je to sastavni deo fudbala, pogotovo derbija – objašnjava Koroman.
Umesto da slavi pobedu nad Partizanom, ovaj fudbaler Crvene zvezde priznaje da je frustriran time što se u celoj situaciji oseća negativno i po malo kao „žrtveno jagnje“
– Svi pričaju o tome što je bilo između Lomića i mene. A bilo je još mnogo spornih situacija i na jednoj i drugoj strani. Setimo se samo kako je Asprogenis udario Tutorića. Ponavljam, Lomić me je vređao čitav meč, a ja mu ni reč nisam rekao. Samo sam sa Smiljanićem imao verbalni duel. A kada se vidimo sigurno ćemo se pozdraviti. Obojica smo isto želeli, pobedu i tri boda – ističe Koroman.
Iako ga je kako tvrdi vređao čitav meč, vezista crveno-belih o kapitenu Partizana ima izuzetno visoko mišljenje.
– Smiljanićev stil mi se sviđa, cenim takve igrače. Volim fudbalere koji srce ostavljaju na terenu. Meni je zanimljivo da se prepirem i raspravljam sa njim. Igrači i veštački stvaraju tenziju i frku, kako bi ušli agresivnije u duel. Da smo ovako odigrali prethodni derbi, sigurno bismo ga dobili. Videlo se da smo bili konkretniji. Inače, voleo bih da u ekipi imam igrača poput Smiljanića. Možda će fudbaleri Partizana baciti drvlje i kamenje na mene, ali ja nemam ništa protiv tih igrača. Izvinjavam se ako se neko iz rukovodstva ili igrača Partizana našao uvređen. To je fudbal.
Posle ovog trijumfa, Koroman je uveren da Zvezdu i njega očekuju samo dobri dani…
– Kada nas je Partizan dobio sa 4:2, znamo i sećamo se kakve su izjave oni davali. Sada smo ih iznenadili dobrom igrom. Kvalitetnija smo ekipa od njih i sa trenerom Đurovskim se itekako vidi boljitak u našoj igri. Takođe, i ja sam ušao u ritam. Bolje igram, hitriji sam, agresivaniji i mislim da ću do kraja prvenstva biti od koristi i Zvezdi i reprezentaciji. Neki pišu da sam izgubio mesto u A timu. Bio sam član nacionalne selekcije i kada nisam bio pravi, zašto ne bih i sada – zaključuje Koroman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari