U trenutku kada je kapiten Panatinaikosa Fragiskos Alvertis podigao pehar namenjen osvajaču Evrolige u sezoni 2006/07, ne računajući Grčku, najviše razloga za radost bilo je u našoj zemlji. Do šeste titule evropskog prvaka Željko Obradović je došao maestralnim vođenjem „zelenih“ u finalnoj utakmici protiv do nedelje aktuelnog šampiona moskovskog CSKA (93:91).

U trenutku kada je kapiten Panatinaikosa Fragiskos Alvertis podigao pehar namenjen osvajaču Evrolige u sezoni 2006/07, ne računajući Grčku, najviše razloga za radost bilo je u našoj zemlji. Do šeste titule evropskog prvaka Željko Obradović je došao maestralnim vođenjem „zelenih“ u finalnoj utakmici protiv do nedelje aktuelnog šampiona moskovskog CSKA (93:91). U najkvalitetnijem finalu odigranom u poslednjih nekoliko godina izabranici našeg bivšeg selektora bili su dominantniji tokom celog meča, a ruska ekipa je po prvi put u poslednjih nekoliko godina izgledala nemoćno na terenu. Rođeni Čačanin nije krio zadovoljstvo nakon meča.
– Presrećan sam zbog Panatinaikosove četvrte titule. Srećan sam i zbog igrača kojima je ovo prva titula. Zahvaljujem se navijačima koji su nas nosili tokom cele utakmice i svima koji su bili uz nas. Sav trud koji smo uložili dobija posebnu dimenziju kada znamo koliko smo ljudi usrećili – rekao je Obradović.
Vujanić i Tomašević su dali veliki doprinos u osvajanju prve titule Panatinaikosa nakon pet godina. Obojica su odigrali najbolje partije u dresu zelenih od početka sezone i u najvažnijem meču sezone na najbolji način demonstrirali svoje košarkaške kvalitete. Ovo je ujedno bio najlepši rođendanski poklon za Dejana Tomaševića koji je u nedelju napunio 34 godine.
– Ovo je jedini trofej koji mi je nedostajao u karijeri. Znao sam da uz Obradovića mogu to da ostvarim. Obistinio mi se veliki san i to baš na rođendan – izjavio je Tomašević koji je u odlučujućim trenucima meča iskustvom „nosio“ ekipu do pobede. Treba pomenuti da su akteri finala bili i Dušan Šakota, koji je bio na klupi atinske ekipe, i Ilija Belošević, koji je bez greške sudio nezaboravan meč.
U svakom slučaju, bilo je veliko zadovoljstvo gledati „naše“ kako se raduju velikom trofeju nakon nekoliko sušnih godina u našoj košarci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari